Nationala

Mutu şi Lucescu s-au întîlnit ieri pentru prima dată după scandalul de la Belgrad » Restart pentru calificare

+5 Foto
Mutu s-a întîlnit cu selecţionerul după 527 de zile

Articol de Radu Oprişan, Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul a discutat timp de o oră cu vedeta Fiorentinei, explicîndu-i că trebuie să se subordoneze intereselor grupului. România joacă sîmbătă, 26 martie, contra Bosniei, de la 20:15, în direct la Pro TV şi liveTEXT pe GSP.RO.



Răzvan Lucescu şi Adrian Mutu sînt din nou în aceeaşi echipă. Cei doi au avut ieri dimineaţă o discuţie la baza de la Mogoşoaia şi şi-au spus tot ce nu au vorbit în cele 17 luni de cînd nu s-au mai întîlnit, nici măcar accidental.


Al treilea la discuţii
Dialogul nu a avut un caracter special. Gsp.ro informa în exclusivitate că Mutu a venit la cantonament încă de la ora 9:00. Deşi reunirea era prevăzută la 13:00! Decis să arate că s-a schimbat, el a vrut să fie odihnit la primul antrenament, venise din Italia în cursul serii precedente, după ce jucase împotriva Romei, 2-2.

[Nu joacă la echipa de club, dar este lăudat de selecţionerul Bosniei » Pericolul Deac]

Lucescu a sosit la Mogoşoaia în jurul orei 12.30. A urcat în apartamentul său, s-a schimbat, apoi a chemat, pe rînd, jucătorii la discuţii individuale. Mutu a vorbit cu selecţionerul în sala de şedinţe a hotelului de la cantonamentul "tricolorilor", la etajul I.

La fel ca şi ceilalţi fotbalişti care au trecut pe la Răzvan, Mutu a intrat în sală cînd i-a venit rîndul, după alţi doi colegi. Au stat de vorbă aproape o oră. Cei care l-au văzut cînd a ieşit spun că era destul de vesel şi de optimist. Semn că atît din punctul de vedere al selecţionerului, cît şi din al lui, conflictul a fost dat uitării.

[Ne arbitrează un spaniol » Teixeira Vitienes va conduce Bosnia - România]

Serios şi concentrat
Pacea dintre Răzvan şi Mutu s-a consolidat la antrenamentul efectuat aseară, la Mogoşoaia. Primul după 17 luni. "Briliantul" a venit la terenul II printre primii "tricolori", alături de secundul Ştefan Iovan. Cu căciulă pe cap şi în pantaloni trei sferturi. A păşit pe gazon serios şi concentrat. Pînă la comanda selecţionerului a intrat în grupul veteranilor Raţ, Tamaş şi Alexa.

[Ioan Becali: "Toată lumea ştie că Mircea Lucescu a spus că Mutu a vîndut meciul din Serbia"]

Monitorizat atent de zeci de camere de luat vederi şi de aparate foto, Mutu aproape că n-a schiţat nici un zîmbet. În timpul alergării de încălzire a mai schimbat cîteva cuvinte cu Raţ, iar la sprinturile scurte l-a avut partener pe Tamaş.


S-a pregătit 45 de minute
După 15 minute, Răzvan a închis şedinţa pentru presă. În spatele porţilor închise, selecţionerul a lucrat tactic. Lui Mutu i-a dat maiou verde şi l-a inclus în grupul cu care a început să repete primele scheme pentru Zenica şi din care au făcut parte majoritatea posibililor titulari: Râpă, Tamaş, Gardoş, Raţ - Torje, Florescu, Alexa, Zicu - Marica.

Mutu s-a mişcat bine în cele 15 minute cît au durat exerciţiile lui Răzvan. După asta, vedeta Fiorentinei a mai alergat 10 minute, cu Săpunaru şi cu Torje, apoi s-a retras la hotel, pentru recuperare. Acelaşi program mai lejer l-au avut şi ceilalţi jucători care au evoluat duminică. Mai puţin Chivu, care a fost învoit de la şedinţa de aseară.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.