Atletism

Kelly Gneiting are 181 de kilograme şi a devenit cel mai greu om care a terminat un maraton!

Kelly Gneiting (sursa foto: brandonsmarathon.com)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 martie 2011

Triplul campion naţional la sumo din Statele Unite, Kelly Gneiting, şi-a trecut în palmares o probă la care puţini dintre noi i-ar fi dat şanse: a devenit cel mai greu om din istorie care a terminat o probă de maraton

În vîrstă de 40 de ani şi cîntărind nu mai puţin de 181 de kilograme, americanul Kelly Gneiting a luat startul în maratonul din Los Angeles şi a trecut linia celor 42 de kilometri după 9 ore, 48 de minute şi 52 de secunde. Gneiting a bătut cu 57 de kilograme vechiul record şi, la final, a exclamat extaziat: "Cred că sînt unul dintre cei mai mari atleţi din lume!".

După ce a alergat 13 kilometri, Gneiting a continuat la pas pînă la final. De la borna numărul 15, americanul de 181 de kilograme a mărturisit celor de la Fox Sports că a început să delireze, iar "în ultimii 8 kilometri, am făcut un efort suprauman. Dar mi-am spus că dacă trebuie să mă tîrăsc ca să termin, atunci o voi face".

Luptătorul american nu este la prima performanţă la acest capitol, în condiţiile în care record său neoficial într-un maraton se situa la 11 ore, 52 de minute şi 11 secunde.

VIDEO. Vezi aici imagini cu povestea lui Kelly Gneiting

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.