Liga 1

Metamorfoza vişinie » Cele 9 luni în Giuleşti l-au schimbat pe Şumudică

Cele 9 luni în Giuleşti l-au schimbat pe Şumudică

Articol de Cătălin Popescu  —  marţi, 22 martie 2011

Marius Şumudică îşi trăieşte visul pe banca Rapidului, dar pentru asta trebuie să şi plătească. Şumi demonstrează că nu e deloc uşor să fii antrenor în Giuleşti.

Cîteva dintre argumentele care susţin acest lucru sînt faptul că acesta a albit aproape în totalitate şi că din cînd în cînd apelează chiar şi la calmante.

Instalat în iunie 2010, tehnicianul de 40 de ani s-a schimbat în cele 9 luni care au trecut de atunci şi asta şi din cauza situaţiei în care se află Rapidul în acest moment. Giuleştenii au luat doar 4 puncte în primele 4 etape din acest an şi au căzut pe locul 7, sub cele care asigură prezenţa în Europa.

Comportamentul lui Şumi s-a schimbat atît pe banca tehnică sau la conferinţe, cît şi în vestiarul alb-vişiniu. Dacă la începutul sezonului era extrem de entuziasmat şi făcea "show", dansînd la goluri şi gesticulînd pe toată durata partidei, acum Şumudică e mult mai rezervat. Iese mult mai rar la marginea terenului şi îşi controlează fiecare gest. În plus, şi declaraţiile sale sînt mult mai "cuminţi", discursul lui schimbîndu-se în ultima perioadă. Astfel, de la vorbe de genul: "Unii ziceau că nu mă prinde paltonul în Giuleşti, veţi vedea că mă vor prinde şi bermudele" rapidistul a ajuns la: "Dacă se consideră că sînt vinovat, plec! Nu e nici o problemă!".

Lucrurile nu mai stau la fel nici în vestiarul Rapidului. Tehnicianul simte că jucătorii nu mai sînt de partea sa, iar acest lucru se vede. Antrenorul şi-a pierdut încrederea în elevii săi şi face modificări masive în primul "11" de la meci la meci. Cu Dinamo a introdus 6 fotbalişti noi pentru ca în următoarea partidă, la Bistriţa, să efectueze alte 4 schimbări. În plus, Cassio şi Pancu, titulari împotriva formaţiei din Ştefan cel Mare, primul fiind chiar integralist, n-au mai bifat nici măcar un minut în Ardeal.

S-a reapucat de fumat
Criza pe care o traversează alb-vişiniii l-a făcut pe antrenorul de 40 de ani să fumeze din nou după o pauză de aproape un an. La finalul meciului de la Bistriţa, Şumi a cerut o ţigară din care a tras cu sete cîteva fumuri serioase. "E rău pentru el dacă s-a apucat de fumat. Asta nu e o soluţie, trebuie să ne gîndim ce facem pentru că nu jucăm nimic", a spus "Vamă".


"Pentru echipa asta aş face orice! Dacă aş şti că aşa prindem Europa, atunci aş dormi pe gazon, aş sta departe de soţie, de familie!" - Marius Şumudică, antrenor Rapid

CIFRE
110 mii de euro este salariul anual al lui Şumudică în Giuleşti. El ar mai cîştiga 120.000 de euro dacă ia titlu sau 80.000 de euro dacă ajunge în Europa League

1,5 este media punctelor cîştigate pe meci de Şumudică la Rapid. Surprinzător, el a avut o medie mai bună ca antrenor al Bistriţei (1,6)


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.