Nationala

Victor Hexan, masorul echipei naţionale, e înnebunit după muzică: "Ahmetov m-a pus să-i cînt Besame Mucho"

Victor Hexan îi face un masaj ca la carte lui Darijo Srna. Jadson aşteaptă la rînd

Articol de Daniel Nanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În vestiarul lui Şahtior răsună melodiile interpretate de cel căruia "tricolorii" îi spun "Tetea"


Lui Victor Hexan i se zice "Tetea". E masor la Şahtior, dar şi la echipa naţională. "De ce ?". Hexan zîmbeşte şi dezvoltă subiectul. "Păi, la noi, în Ardeal, e fratele mai mare... E şi o vorbă: «Dacă nici Tetea nu te rezolvă»"...

"Pietroiul" lui Chivu
"Gazeta" l-a cunoscut pe Victor Hexan în acţiune la Doneţk. Vestiarul lui Şahktar răsuna de melodiile noastre. Care e legătura? Una simplă. Hexan nu e doar masor. E şi interpret. Se mîndreşte un pic cu asta. "Cu cîţiva ani în urmă, domnul Ahmetov mi-a zis: Am auzit că te pricepi. Cîntă şi mie Besame mucho!".

Hexan se întoarce însă la patima dintîi. A fost masor la  juniori, la tineret şi abia apoi la lotul mare. Cînd internaţionalii noştri aveau probleme, îl chemau pe "Tetea". A fost la Dorinel Munteanu, la Chivu, la Viorel Moldovan, la Pancu. "La Cristi Chivu, cînd era la Ajax, am stat într-un an cam vreo 3 luni. Cristi are masă musculară mare, mare de tot. Cînd adună efort, vine cu piciorul pietroi!"

Cum a ajuns la Doneţk
Cum ai ajuns la Şahtior, "Teteo"?. Hexan nu întîrzie cu răspunsul. "Păi, ce să-ţi zic? Eram la Raţ, avea o ruptură parţială de ligament colateral. A ţinut ghips o săptămînă. Timoşciuk avea şi el o ruptură la «încrucişate». Mă ocupam şi de el. Într-o zi a venit Rinat Ahmetov la cantonament. Era prin 2006. M-a văzut că eram străin. L-a întrebat pe Nea Mircea Lucescu, . Nea Mircea i-a zis cine eram. Apoi, domnul Ahmetov a vorbit cu Timoşciuk... A doua zi, m-a chemat la el. . Mi-a întins mîna... Am crezut că l-am prins pe Dumnezeu... Cam asta a fost".

Amintiri cu Palop
Vocea lui Victor Hexan răsună în cantonamentul lui Şahtior Doneţk. "Muzica e a doua mea pasiune. Acum cîţiva ani, Rinat Ahmetov mi-a cerut să-i cînt . Ştia de la băieţii din echipă că mă cam pricep". "Lui Mircea Lucescu nu i-ai cîntat?". Hexan face o pauză. "Ba da. Eram la un turneu în Israel, tot cu Şahtior. Le cîntam românilor de acolo. La un moment dat, a venit nea Mircea la mine. . ... A urmat o seară românescă de n-ai văzut!".

Meciul Bosnia - România este sîmbătă, de la ora 20:15, livetext pe GSP.ro şi este transmis de Pro Tv

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.