Diverse

Misterul de 35 de ani al unui afiş care a tulburat lumea a fost risipit

Articol de Oana Duşmănescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După 35 de ani, chipul modelului dintr-un afiş care a tulburat lumea a fost dezvăluit



În 1976, un afiş făcea înconjurul lumii şi îi obliga pe bărbaţi să se îndrăgostească pentru totdeauna de tenis. Era fotografia în culori tomnatice a unei tinere cu un fizic impecabil, într-o postură senzuală şi misterioasă, cu o rachetă în chip de accesoriu al frumuseţii. De atunci, lumea s-a schimbat de zeci de ori, iar afişul a rămas unul dintre cele mai vîndute din istorie. Fotografia a fost făcută într-o după-amiază de septembrie, pe un teren al Universităţii Birmigham. Dar chipul femeii nu a fost dezvăluit.

După 35 de ani de la Athena Tennis Poster, fata de pe terenul de tenis şi-a arătat faţa. Desigur, timpul a trecut şi peste modelul din afiş. Nu mai are 18 ani, ca în 1976. Are 53 şi este o femeie îngrijită şi rafinată. Fiona Walker - acesta este numele ei - a pozat alături de posterul tinereţii ei, un fel de poster în poster, fotografie dezvelită cu ocazia unei expoziţii despre tenis şi artă. În 1976, iubitul ei, Martin Elliott, a imortalizat-o într-o aură de mister. El a murit anul trecut, iar ea a ridicat voalul.

Fiona, studentă la arte pe vremea realizării pozei, nu a fost niciodată jucătoare de tenis. "Nici măcar nu îmi place sportul. Dar nu regret această fotografie şi nu am nici o umbră de stinghereală cînd o privesc", a spus fostul model. "Nu am decît un exemplar uzat al posterului şi poate e mai bine aşa".


Frumoasa din poză nu a fost plătită
Elliott a vîndut fotografia agenţiei Athena, dar a păstrat copyright-ul, ceea ce i-a adus, în timp, cîştiguri de aproximativ 250.000 de lire sterline. Peste două milioane de exemplare ale afişului au fost comercializate în toată lumea. Acum măritată cu un om de afaceri şi mamă a trei copii, Fiona spune că niciodată nu s-a priceput la finanţe. "Nu am primit nici un ban pentru acest poster, nu mi-am pus problema la momentul respectiv, apoi vremea a trecut şi m-am gîndit la altele", spune fata din posterul tomnatic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.