Rugby

Start în Superliga de rugby! Mîine sînt primele meciuri ale sezonului

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 25 martie 2011

Federaţia Română de Rugby a modificat sistemul competiţional al primei ligi, reducînd numărul de echipe de la 12 la 8


Sîmbătă, 26 martie, începe SuperLiga la rugby, primul eşalon în sportul cu balonul oval din România. Federaţia Română de Rugby a schimbat din acest sezon sistemul de desfăşurare al campionatului. Vor fi doar 8 echipe în loc de 12 pînă acum, dorindu-se partide mult mai atractive şi echilibrate. Campioana ultimelor ediţii, CSM Ştiinţa Baia Mare, pleacă şi acum cu prima şansă la cîştigarea titlului, dar va avea două contracandidate serioase: Steaua Bucureşti şi RCM Universitatea de Vest Timişoara.

GSP TV va transmite două partide din prima etapă, CSM Bucureşti-Steaua Bucureşti (sîmbătă, ora 16:00) şi RCM Universitatea de Vest Timişoara-Farul Constanţa (duminică, ora 11:00).

Programul primei etape:
Sîmbătă
CSM Bucureşti-Steaua Bucureşti
CSU Arad-Dinamo Bucureşti
CS U Cluj-CSM Ştiinţa Baia Mare
Duminică
RCM Univ. de Vest Timişoara-Farul Constanţa

Sistemul de desfăşurare al campionatului
- 14 etape de sezon regulat, tur-retur pe terenul fiecărei echipe
- play-off: semifinale şi finale, primele patru formaţii
- play-out: ultimele patru echipe
- retrogradează ultimele două formaţii

Sistemul de punctaj va rămîne cel de pînă acum: se vor acorda 4 puncte la victorie plus un punct bonus la cel puţin patru eseuri marcate. Şi echipa care va pierde la maximum 7 puncte va primi un punct bonus.

"O să fie o competiţie echilibrată. Au rămas opt echipe apropiate valoric. Cred că echipele vor creşte mai mult în valoare, într-un timp mai scurt, prin acest sistem. Avem prima şansă la cîştigarea campionatului, am rămas în proporţie de 98 la sută în aceeaşi formulă. E şi un dezavantaj şi un avantaj că plecăm cu prima şansă noi"
Mihai Macovei, căpitan Ştiinţa Baia Mare

"Trecerea la opt echipe este o idee foarte bună. Vor fi meciuri mai puternice astfel. Cred că diferenţa va fi făcută de lotul de jucători. Pentru Timişoara, obiectivul este calificarea în play-off şi disputarea semifinalei pe teren propriu. Apoi urmează campionatul"
Stelian Burcea, jucător RCM Univ. de Vest Timişoara

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.