Nationala

VIDEO / Bosnia suspendată. Pe 3 iunie, România-Bosnia 3-0 la "masa verde"?!

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 29 March 2011

Federaţia de la Sarajevo nu a schimbat statutul în urma votului de azi, are încă 3 preşedinţi (unul bosniac musulman, unul sîrb şi unul croat) care se schimbă la fiecare 18 luni, ceea ce e împotriva regulamentului UEFA şi FIFA, şi e în mare pericol.

Consecinţa?
- Vineri, 1 aprilie, Bosnia va fi suspendată automat de UEFA şi FIFA, fiind exclusă temporar (pînă cînd federaţia se va alinia statutului internaţional - un singur preşedinte ales cu un mandat de 4 ani) din toate competiţiile supervizate de UEFA şi de FIFA, la toate nivelurile: seniori, juniori, echipe naţionale, echipe de club, arbitri, oficiali.

Ce se poate întîmpla?
- Cum nu există nici un termen limită pentru refacerea statutului, federaţia bosniacă poate modifica oricînd regulamentul intern pînă la următorul meci din preliminarii, pe 3 iunie în România; imediat, suspendarea va fi ridicată.
- Dacă totuşi menţin poziţia de forţă faţă de UEFA şi FIFA, pe 3 iunie nu vor avea dreptul să joace în România; vor pierde meciul cu 3-0.
- Dacă nimic nu se schimbă nici după această hotărîre, atunci aproape sigur vor fi excluşi definitiv din preliminarii şi vor pierde cu 3-0 toate partidele, deja disputate sau pe care ar urma să le joace!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.