EURO 2012

Moldova e peste România! » Pierd, dar joacă fotbal!

Cebotaru (dreapta), mijlocaşul moldovean de la Ceahlăul, s-a luptat cu Ibrahimovici, în ciuda diferenţei de înălţime şi de valoare Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Moldovenii lui Balint au şi talent, şi curaj. Şi au marcat pe "Rasunda". Chiar dacă au fost învinşi, încep să-şi facă loc în Europa



Balint a pierdut, însă nu s-a predat fără luptă. Chiar şi lipsită de Epureanu, cel mai valoros jucător al său, accidentat, Moldova a fost un ghimpe pe terenul Suediei.

Echipa fostului cîştigător al Cupei Campionilor nu s-a speriat de Ibrahimovici şi de Elmander. La fel ca împotriva Olandei, nu a refuzat fotbalul pe "Rasunda", nu s-a baricadat pe două linii în propriul careu. Din contră! A ieşit la joc, curajos, a ţinut mingea, a pasat inteligent - stîngaciul Alex Suvorov e un real talent - şi a avut cîteva ocazii. Bune.

După o jumătate de oră, surprinzătorii oaspeţi trăseseră o dată pe poartă. Scandinavii, nici măcar o dată. Şi totuşi, paradoxal, spre neşansa lui Balint, galben-albaştrii au marcat fără să aibă un şut cadrat: pentru că Lustig a vrut să centreze, dar Armaş, încercînd să blocheze, a deviat balonul în plasa Moldovei. 1-0.

Putea fi 2-0 înainte de pauză. Numai că Namaşco, goalkeeperul lui Dan Petrescu la Kuban, a apărat penaltyul Suediei, ghicind colţul ales de Ibrahimovici.

Roşiii au mai sperat pînă în minutul 82, cînd Larsson a punctat pentru 2-0 cu şpiţul. Nici chiar atunci moldovenii n-au plecat capul, Suvorov şutînd splendid de la marginea careului: 2-1. Iar Balint poate fi mîndru, deşi este în continuare pe locul 4, cu 6 puncte după 5 meciuri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.