Campionate

Schalke începe epoca post-Magath azi, pe Eurosport 2

Ralf Rangnick

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 aprilie 2011

Astăzi, de la 21:30, Eurosport 2 transmite în direct şi în exclusivitate meciul care deschide etapa a 28-a din Bundesliga, SANKT PAULI – SCHALKE 04.

Beneficiind de înteruperea campionatului pentru meciurile echipelor naţionale, Ralf Rangnick a avut timp să-şi pregătească revenirea pe banca lui Schalke timp de două săptămâni. Debutul şi-l va face la Hamburg, contra lui Sankt Pauli, în faţa căreia Schalke n-a pierdut în ultimele şase întâlniri (patru victorii şi două remize). Rangnick este cel mai de succes antrenor din istoria formaţiei din Gelsenkirchen, având o medie de 1,98 puncte câştigate pe meci.

Deşi existau temeri că Raul ar putea părăsi echipa după demiterea lui Magath, spaniolul a pus lucrurile la punct: „N-am semnat un contract cu Felix Magath, ci cu Schalke 04. Voi sta aici până în 2012”.

Gazdele trec printr-o perioadă neagră, având cinci înfrângeri consecutive (cu Dortmund, Hannover, Nurnberg, Stuttgart şi Frankfurt), iar directorul sportiv Helmut Schule a stabilit un obiectiv de 9 puncte în cele 7 etape rămase pentru supravieţuirea în prima ligă. Antrenorul Holger Stanislawski a făcut un apel la unitate, cerând ca toţi cei asociaţi cu clubul să îmbrace noile pulovere pe care este scris mesajul „Un club, o echipă, un obiectiv: 1.Bundesliga”. Şi a insistat: „Dacă există cineva care refuză să-l poarte, mă voi ocupa personal să-i trag un şut un fund”.

Absenţe importante şi de o parte şi de alta: Huntelaar, Charisteas, Moritz, Pander, Hoogland şi Kenia la Schalke, Zambrano, Rothenbach, Oczipka, Morena, Volz şi posibil Boll la St. Pauli.

Transmisiile exclusive din Bundesliga vor continua pe Eurosport 2 sâmbătă cu meciurile BORUSSIA DORTMUND – HANNOVER 96 (16:30), BAYERN MUNCHEN – BORUSSIA MONCHENGLADBACH (18:30) şi TSV HOFFENHEIM – HAMBURGER SV (19:30).
Duminică, Eurosport 2 va difuza în direct partidele FC KOLN – FC NURNBERG (16:30) şi VfL WOLFSBURG – EINTRACHT FRANKFURT (18:30). Runda se va încheia de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă.

Orice alt meci din Bundesliga poate fi văzut în direct, la cerere, pe aplicaţia www.eurosportplayer.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.