Liga 1

Oltenii au fost la mormintele lui Adrian Păunescu şi Amza Pellea de la cimitirul Bellu

+2 Foto
Oltenii nu-i vor uita niciodată pe Adrian Păunescu şi pe Amza Pellea

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 02 aprilie 2011

Jucătorii Universităţii Craiova, alături de stafful tehnic, dar şi de oamenii din administraţia echipei au mers astăzi la cimitirul Bellu din Bucureşti pentru a depune coroane de flori şi a aprinde lumînări la mormintele lui Adrian Păunescu şi Amza Pellea.

Oltenii au luat această decizie înainte de a veni la Bucureşti. Cazaţi la hotelul Ibis din zona Gării de Nord, elevii lui Nicolo Napoli nu au stat pe gînduri şi au mers de dimineaţă pentru a îi comemora pe doi dintre cei mai iubiţi oameni care au reprezentat cu cinste Oltenia şi Universitatea Craiova.

Adrian Păunescu a fost unul din creatorii marii echipe a Universităţii din anii ’80, pentru care a compus şi un cîntec devenit între timp imnul clubului din Bănie. “Cîntec pentru Oltenia” este considerat şi astăzi cel mai frumos imn al unei echipe romîneşti, putînd fi auzit înaintea fiecărei partide disputate de Universitatea pe stadionul “Ion Oblemenco”. În schimb, Amza Pellea a rămas drept unul dintre cei mai mari actori din România, cunoscut de foarte multă lume pentru rolurile sale.

După această acţiune, oltenii s-au întors la hotel, urmînd să plece cu două ore şi jumătate înainte de meci, spre Regie acolo unde vor juca partida cu Sportul Studenţesc cu încere de la ora 17:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.