Liga 1

A ratat toată perioada de pregătire, dar poate juca! » Duarte, oprit în lot :D

După evoluţiile din tur, Duarte a prins Top Gazeta pe postul de fundaş dreapta Foto: Bogdan Bălaş

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pentru partida de azi, cu Gaz Metan, Şumudică l-a luat în cantonament şi pe fundaşul portughez, deşi acesta a ratat ultimele două stagii de pregătire ale giuleştenilor



Marius Şumudică a renunţat la metoda pe care a aplicat-o înaintea derby-ului cu Dinamo, cînd i-a lăsat pe jucători liber pînă în ziua meciului şi ieri i-a băgat pe Spadacio şi compania în cantonament la Pro Rapid. Antrenorul a oprit în lot 19 jucători şi, surpriză!, printre ei se află şi Rui Duarte. Portughezul reîntors la echipă de numai 4 zile, după ce a lipsit trei luni, timp în care alb-vişiniii au efectuat două cantonamente în străinătate, au jucat 4 partide oficiale şi încă 7 amicale!

Chiar dacă preşedintele Dinu Gheorghe a lăsat să se înţeleagă că lusitanul nu va mai juca deloc pînă la vară, Şumi ia în calcul titularizarea acestuia în banda dreaptă a liniei defensive, acolo unde singura variantă ar mai fi improvizaţia Candido Costa, în condiţiile în care Vidanov e accidentat. "Nu stă rău din punct de vedere fizic, ar putea să joace", a spus un colaborator al lui Şumudică.

Decizia i-a enervat la culme pe ceilalţi fotbalişti, care nu înţeleg de ce Rui a fost iertat atît de repede, în vreme ce conducerea a fost mult mai severă cu Marius Constantin şi Costin Lazăr! Cum unul dintre fotbaliştii opriţi în cantonament nu va avea loc pe bancă, e posibil ca Şumi să renunţe pînă la urmă la Duarte.


"Rui Duarte a fost în concediu fără plată, pînă la vară are suficient timp să se gîndească la greşeala pe care a comis-o, e tot ce poate să facă"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

"M-am întors ca să ajut Rapidul să ajungă în Europa, ar fi un dezastru să rămînem pe dinafară pentru a treia oară consecutiv. Cînd Şumudică va miza iar pe mine, voi da totul pentru a mă revanşa faţă de fani"
Rui Duarte, fundaş Rapid


35 de mii de euro e suma pe care a pierdut-o Duarte pentru întîrzierea sa. Banii reprezintă salariile sale pe cele trei luni în care a absentat

6,13 e media notelor GSP ale lui Rui în acest sezon, a doua dintre toţi fundaşii giuleştenii, după Marcos Antonio (6,14)

108 zile de absenţă a strîns Duarte din vară pînă acum la Rapid. El a lipsit de trei ori: în această iarnă, în iunie 2010 şi în octombrie 2010

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.