Tenis

Creşte diferenţa în meciurile directe Federer-Nadal » 8-15

Federer şi Nadal, înaintea meciului de vineri seară Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liderul mondial a cîştigat în semifinalele de la Miami în faţa lui Federer. Încă un episod al rivalităţii pus la catastif



De cînd s-a tras la sorţi tabloul, lumea a ochit o posibilă semifinală. Cu fiecare tur trecut, ciocnirea se apropia. Spor de emoţie. În ultima vreme, meciurile Rafa-Roger au fost mai puţine decît de obicei şi mult mai puţine decît şi-ar dori suporterii tenisului. Era momentul. Şi, în fine, a venit. Cel mai recent se înfruntaseră oficial în finala Turneului Campionilor 2010, cu Federer cîştigînd în trei seturi, după o partidă densă şi spectaculoasă. După alte 4 luni, iată-i iar faţă în faţă! Cu exact 14.638 persoane în tribune, gata să-i aplaude. La Miami, locul primei lor dispute directe, cea din 2003, în care Nadal se impunea surprinzător cu un dublu 6-3. "Cred că avea vreo 12 ani pe atunci", şi-a amintit elveţianul. "Glumesc, desigur. Avea 17. M-a bătut şi de atunci parcă am ştiut că va ajunge un mare campion".

Ceea ce n-a ştiut Roger, şi nici nu avea cum, e că el însuşi urma să prindă o zi proastă vineri, la semifinala 2011. Rafa a cîştigat meciul cu 6-3, 6-2, jucînd mai ales solid, cu cîteva sclipiri, însă Federer a greşit neforţat extrem de mult. "Am avut nişte minişanse, iar contra lui Rafa nu e suficient doar atît. Cînd am mai încercat cîte ceva ori am jucat prost, ori a venit el cu o replică bună. În concluzie, o noapte neagră pentru mine", a explicat Roger.

Scorul întîlnirilor directe devine 15-8 în favoarea spaniolului. Pentru el urmează acum o altă încercare: finala. Din nou cu Novak Djokovici, cel care l-a învins acum două săptămîni la Indian Wells.


După 16 ani
Din 1995 încoace nu s-a mai întîmplat ca în finalele de la Indian Wells şi Miami să se califice aceiaşi doi jucători. Atunci, protagoniştii au fost americanii Sampras şi Agassi. Pete s-a impus în California, Andre s-a revanşat în Florida.


Faţă în faţă

Federer - Nadal
pe zgură: 2  -10
pe hard: 4 - 4
pe iarbă 2 - 1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.