Liga Campionilor

"Lucescu a fost mereu înnebunit după brazilieni. De cînd a schimbat tricoul cu Pele"

Trei dintre brazilienii-minune ai lui Lucescu: Luiz Adriano, Jadson şi Willian

Articol de Daniel Nanu (Barcelona)  —  Tuesday, 05 April 2011

Mîine, împotriva Barcelonei, Mircea Lucescu va avea nu mai puţin de 5 brazilieni în echipă: vîrful Luiz Adriano, ajutat din spate de trioul Douglas Costa - Jadson - Willian, iar Fernandinho, revenit după o gravă fractură de tibie, va fi unul dintre cei doi "închizători", alături de Mhitarian.

Despre această pasiune pentru jucătorii carioca a antrenorului român vorbeşte şi agenţia AFP. "Lucescu a fost mereu înnebunit după brazilieni. Mai ales după ce, în calitate de căpitan al «naţionalei» la Mondialul din 1970, a schimbat tricoul cu «regele» Pele", a remarcat AFP.

Explicaţia a venit de la sursă. "Înainte să semnez cu Şahtior, i-am cerut preşedintelui să aducă brazilieni pentru a ameliora factorul tehnic", a declarat Lucescu în revista oficială a Ligii Campionilor. "Primul a fost Matuzalem, de la Brescia, care era atunci unul dintre cei mai valoroşi jucători din Serie A. I-am luat titlul lui Dinamo Kiev şi am realizat că mai avem nevoie de brazilieni. În 2005, i-am cumpărat pe Fernandinho, Jadson şi Elano. Voiam ca ei să ofere jocului nostru hiperorganizat un înalt nivel tehnic". Ceea ce s-a şi întîmplat.

Cum e acum? "Port micile discuţii cu fotbaliştii în portugheză, apoi traduc pentru ucraineni. Brazilienii apreciază mult acest lucru. Poate şi de aceea nu am avut niciodată probleme cu vreun brazilian, aşa cum se întîmplă la alte cluburi", a mai spus Lucescu.

În acest sezon, urmaşii lui Pele au marcat 14 din cele 18 goluri ale lui Şahtior în Ligă. Şi Luce aşteaptă alte reuşite braziliene în "sferturi". Ei sînt secretul campioanei Ucrainei.

4 goluri a marcat Luiz Adriano, golgeterul lui Şahtior în Champions League 2010-2011

49 de goluri are Luiz Adriano în 121 de meciuri jucate în toate competiţiile la Şahtior

Partida Barcelona - Şahtior Doneţk, contînd pentru manşa tur a "sferturilor" Ligii Campionilor, se va disputa mîine seară, cu începere de la ora 21:45, în direct pe TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.