Nationala

Optimismul românului înaintea turneului final U17: "Vreau să ajungem în semifinale"

Fabian Himcinschi

Articol de George Ştucan  —  marți, 05 aprilie 2011

Atacantul Unirii Alba Iulia, Fabian Himcinschi, a trăit cea mai frumoasă zi din scurta, deocamdată, carieră în fotbal în momentul în care s-a calificat alături de ceilalţi jucători de la naţionala Under 17 la turneul final al Campionatului European. Nu vrea însă ca drumul tricolorilor printre  care se află să se mulţumească doar cu această calificare.

La ora 19:00 vom afla împreună cu cine va pica România în grupă. Calificate la turneul final din Serbia sînt ţara gazdă, România, Franţa, Anglia, Germania, Danemarca, Olanda şi Cehia.


- Fabian, v-a trecut euforia de după obţinerea calificării?

- Daaa, trebuie să ne revenim complet la realitate pentru că n-avem voie să dăm cu piciorul la tot ce am realizat pînă acum.
- Pe cine vrei la tragerea la sorţi?
- Cehia, pentru că ne-a bătut cu 3-1 în 2010, după ce am condus. Vrem revanşa! Mai cunoaştem bine pe Anglia şi pe Germania, echipe pe care le-am şi întîlnit în amicale anul acesta. Am remizat, 1-1, cu amîndouă.
- De evitat?
- Serbia, pentru că joacă acasă, şi Danemarca. Nordicii au echipă bună.
- Ce obiectiv v-aţi stabilit?
- Clasarea pe unul dintre primele trei locuri, pentru a merge la Mondialul din Mexic. Dar vom lupta să ne calificăm în semifinale!
- Scouterii vor fi cu ochii pe voi.
- Mă voi gîndi doar la meci şi la nimic altceva. Îmi doresc să marchez, dar în aceeaşi măsură vreau să-mi ajut echipa... cu o pasă de gol, cu o deviere, cu orice. Nu joc pentru scouteri!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.