Liga 1

VIDEO: "Prinţul" Cristea a punctat de două ori » Golden boy

Adrian Cristea a izbutit prima "dublă" pentru noua sa echipă

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Prinţul" Cristea a punctat de două ori, pentru o victorie năucitoare a "şepcilor roşii", care au jucat din minutul 29 în 10


Clujenii au stat pe un butoi de şampanie după victoria cu Dinamo (2-1). Şi s-a văzut: s-au aşezat greu în ghete, iar Bistriţa a dat tonul la cîntec, într-un meci furibund, cu accente de nebunie.

Keita, cu capul, a trimis la două degete "peste", deşi era singur pe 8 metri (1). Mărginean a plesnit-o sec, uşor din afara careului, dar ţinta a rămas intactă. Nici bara lui Abrudan (16) nu i-a scuturat pe clujeni de ameţeală. Ciprian Petre a centrat de pe stînga, iar Cafasso, nemarcat, a trimis, lejer, în plasă: 1-0 (19).

Eliminarea lui Delgado a avut efect de dinamită. Clujul a forţat, urcînd cu toate liniile, însă fără principala "gură de tun", Claudiu Niculescu, înlocuit înainte de pauză! Explozia nu s-a petrecut imediat.


"Vampirii" s-au baricadat şi au returnat fiecare minge, ca la tenis. Dar au greşit serviciul în minutul 52, cînd Adi Cristea s-a trezit cu o minge pe 10 metri şi a înţepat-o, fără emoţii, la colţ: 1-1! Imediat, Cojocnean a deviat cu capul, la o unghie de vinclu! Universitatea rămînea sus, căutînd lovitura decisivă. "Prinţul" şi Machado au ratat, dar Pele, cu capul din marginea careului mic, n-a iertat: 1-2 (58).
Nebunia continua însă. Cu o ghiulea fenomenală, în diagonală, Cafasso l-a făcut KO pe Boşneag, 2-2 (68)! Trezită din pumni, Bistriţa se mutase în careul Clujului. A fost de ajuns însă ca o minge să-l găsească iarăşi pe "Prinţ" la marginea careului. Şut, mingea a lovit pămîntul în faţa lui Albuţ şi s-a oprit în plasă, 2-3 (74)! Tony a închis balul, în prelungiri, cu o boltă superbă din 20 de metri, 2-4.


Niculescu nervos
Secundul Dragoş Radu, care l-a înlocuit pe suspendatul Ionuţ Badea pe banca tehnică, a decis să-l schimbe pe Claudiu Niculescu în minutul 36. Imediat după eliminarea lui Delgado, Radu a încercat să-i dea cîteva indicaţii tactice lui Niculescu, însă acesta, nervos, contesta încă decizia lui Avram de a-l trimite la cabine pe Delgado şi n-a auzit! La scurt timp după aceea, Radu l-a chemat pe Machado, explicîndu-i că trebuie să joace împins şi l-a înlocuit pe Niculescu! "N-am fost supărat la schimbare. După cum s-a jucat în prima repriză, era normal ca unul dintre atacanţi să rămînă la cabine", a mărturisit Clau-gol la final.


Două "galbene" în 5 minute
Clujul a jucat în 10 oameni din minutul 29, cînd spaniolul Delgado a încasat un al doilea avertisment în urma unui fault la Petre. Mijlocaşul mai avea un avertisment, văzut stupid, pentru proteste, cu 5 minute înainte! "Şepcile roşii" au contestat vehement decizia lui Avram susţinînd că ambele cartonaşe au fost acordate uşor de Avram. "Nici n-a fost henţ, mingea m-a lovit în trunchi", i-a spus Delgado "centralului" bucureştean.


Inbox
- Titularul obişnuit al buturilor clujene, Marius Popa, a acuzat o stare febrilă înainte de meci, iar antrenorul Ionuţ Badea a decis să-l trimită pe teren din primul minut pe Boşneag.
- Clujenii au jucat ieri la Bistriţa pentru a doua oară în ultimele 4 etape. Cu Urziceniul, 4-2, au fost, însă, gazde!


"Patronul Walter ne poartă noroc atunci cînd stă pe bancă. Ne mai şi ceartă, dar ne şi ambiţionează"
Adrian Cristea, mijlocaş U Cluj

"Dacă Ionuţ Badea vrea să plece la Dinamo, n-am cum să mă opun! Nu pot spune acum ce şanse sînt să rămînem fără antrenor"
Florian Walter, patron U Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.