Liga 1

Pro TV nu intră la a doua licitaţie! Costi Mocanu: "Un pachet ar trebui să coste 2 milioane de euro pe an"

Costi Mocanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 aprilie 2011

Costi Mocanu, şeful Pro TV, a dezvăluit care este poziţia televiziunii pe care o conduce vizavi de vînzarea drepturile tv pentru Liga 1. Acesta subliniază faptul că fotbalul din prima ligă trebuie să suporte o transformare uriaşă pentru a merita sumele care se cer în momentul de faţă

 

Pro TV nu are de gînd să intre în lupta pentru drepturile TV dacă Dumitru Dragomir nu renunţă la anumite detalii din primul caiet de sarcini: "Am mai spus-o, ProTV este interesat de orice produs capabil să aducă audienţa. În cazul de faţă, problema Ligii nu este doar preţul, ci formularea ambiguă, şmecherească, prin care vrea să decidă ce-i important, la ce ore se joacă şi în ce zile. Asta arată neseriozitate. Mi-e greu să cred că Liga se poate replia într-atît de mult, asta înseamna deja schimbare totală.

ProTV este liderul televiziunilor comerciale, este un canal care vizează audienţa şi profitul, or respectiva competiţie este departe, foarte departe, de aceste criterii. În aceste condiţii fotbalul din Liga 1 este neinteresant pentru noi.", a spus Costi Mocanu într-un interviu pentru Hotnews.

Acesta spune şi care este preţul pe care îl consideră corect pentru un pachet al drepturilor: "Pentru o staţie comercială mare, un preţ care să-ţi permită acoperirea investiţiei nu poate trece de 60.000 de euro/meci. Aşadar circa 2 milioane de euro pe an. Dacă vrea să aibă o şansă, dacă vrea să numere multe milioane de euro, fotbalul trebuie să se transforme, să fie modern şi să devină produs paytv. Atunci va redeveni o miza. În ultimii trei ani a fost numai o unealtă", a mai Costi Mocanu.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.