Liga 1

Fanii dinamovişti, interzişi în Ghencea!

Articol de Augustin Roman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a propus ca la Steaua - Dinamo galeria oaspeţilor să nu meargă pe stadion



Autorităţile vor să ia o decizie în premieră în România: interzicerea galeriei echipei oaspete la derby-uri! Cel care a avut această iniţiativă este Mihai Atănăsoaei, prefectul Bucureştiului, care a purtat deja mai multe discuţii cu Dumitru Dragomir şi cu membrii mai multor cluburi din Liga întîi.

Prefectul a mărturisit că propunerea a venit în încercarea de a stopa violenţa din sportul românesc, iar cluburile au fost de acord iniţial, însă apoi nu s-au mai prezentat la întîlnirile cu forţele de ordine. Totuşi, dacă decizia va fi adoptată, echipele vor fi obligate să aplice această reglementare. Dacă decizia va intra în vigoare acum, derby-ul Steaua - Dinamo, de pe 23 aprilie, s-ar putea disputa doar cu ultraşii gazdelor pe stadion.


Modelul italian
Iniţiativa prefectului Capitalei este identică cu ceea ce se întîmplă în Italia. Înaintea fiecărei etape de Serie A, forţele de ordine analizează meciurile etapei şi, în funcţie de gradul de risc al partidei, hotărăşte dacă o galerie va face sau nu deplasarea.


"Ne vom procura bilete la meciul cu Steaua pe cont propriu, nu avem cum să lipsim la un asemenea meci. În loc să mergem organizaţi pe stadion, vom sta în diferite zone, vom fi amestecaţi cu steliştii şi cine ştie ce va ieşi!"
lider al galeriei dinamoviste

"Fotbalul e pentru oameni, cum să nu putem merge la meciuri? E o idee trăsnită, halucinantă a unor oameni care nu au nimic în comun cu sportul!"
lider al galeriei steliste

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.