Campionate

Ciao, Chivu! » Presa italiană îi sugerează să îşi caute echipă

Venit la Inter în 2007, Chivu (30 de ani) a ajuns în situaţii critice şi pentru că Zanetti nu l-a mai dublat Foto: Gulliver/ GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fundaşul român riscă să-şi piardă postul de titular la Inter, care plănuieşte întinerirea lotului. N-ar fi exclus să plece în vară



Poziţia lui Chivu la Inter a sărit în aer în 4 zile după dezastrele cu Milan şi Schalke, la care a pus umărul. De la iminenta prelungire a acordului scadent în 2012, fundaşul român s-a trezit pe lista nerazzurrilor cu viitor incert. Gazzetta dello Sport l-a pus ieri sub semnul întrebării, alături de alţi 5 titulari folosiţi marţi, în Ligă, de Leonardo: Julio Cesar, Maicon, Thiago Motta, Sneijder şi Milito.

Cristi are în ziarul milanez penultima medie a notelor din acest sezon, mai slab ca el fiind numai Pandev: "Alternanţa posturilor l-a bulversat şi l-a pus într-o lumină negativă. Inter nu-i poate oferi siguranţa de a juca nici în centru, nici pe stînga, deci el a început să ia în calcul eventualele oferte".

"Situaţia sa trebuie revăzută pentru că nu mai ştii unde să-l bagi. Lateral, nu a convins niciodată, iar ca stoper a făcut cele mai multe pagube în ultimele jocuri", confirmă agenţia Sportmediaset. Il Giornale are şi o explicaţie: "Chivu s-a întors pe postul care-i convine cel mai mult, dar cu colegii nepotriviţi. Se ştie că doi fundaşi lenţi nu pot evolua împreună, decît dacă vor să facă o omletă".


5,625 este media notelor lui Chivu din Gazzetta dello Sport în 32 de meciuri din actualul sezon. A doua din coadă la Inter din 18 jucători, la egalitate cu Milito


"A venit la «naţională» accidentat şi, în loc să se întoarcă la Inter să se recupereze în Italia, a stat o săptămînă la lot. I-am şi zis: eşti băiat bun, fraier de bun. Trebuia să spună că e accidentat şi să plece imediat"

"Îl criticaţi pe Chivu, dar el a jucat şi cu Milan, şi cu Schalke nerefăcut. În fotbal e o regulă: stai o săptămînă, te antrenezi o săptămînă înainte de meci. Şi el a avut un singur antrenament înainte de Milan"
Victor Becali, impresar Chivu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.