Gimnastica

Koczi rămîne modest: "Nu sînt eroul nimănui!"

Flavius Koczi

Articol de Mihaela Simion   —  marți, 12 aprilie 2011

Flavius Koczi a cucerit două medalii europene, însă este conştient că de acum începe marea provocare

Flavius Koczi a cucerit Berlinul. S-a întors de la Europene cu două medalii, una de aur (sol) şi una de argint (individual compus). A fost declarat campionul moral al concursului după ce în finala de la individual compus a pierdut titlul european la 50 de miimi de reprezentantul gazdelor, Philipp Boy.



Ieri, la sosirea în ţară, gimnastul român a fost vădit emoţionat în momentul în care a intrat în sala de protocol a aeroportului internaţional "Henri Coandă". O mulţime de oameni îl aştepta ca să-l felicite pentru rezultatele obţinute.



-Flavius, cum caracterizezi evoluţia de la Berlin?

-Sînt mulţumit de ceea ce am făcut. Rămîne dezamăgirea de la sărituri, însă o să-mi iau revanşa la Mondiale. Mai am mult de muncă, vreau să-mi îmbunătăţesc exerciţiile la toate aparatele, pentru că acolo va fi concurenţa mai mare şi este în joc calificarea la Olimpiadă.



-Titlul european de la individual compus l-ai pierdut pe muchie de cuţit.Care au fost reacţiile după concurs?

-Majoritatea oficialilor prezenţi acolo m-au considerat campionul moral al probei. Chiar şi o parte din nemţi au zis asta. Acum nu mai contează, chiar dacă există o urmă de regret. E bine că am urcat pe podium, mi-am îndeplinit obiectivul.



-Consideri că acum eşti un model pentru colegii tăi mai tineri?

-Nu sînt eroul nimănui. Sînt alţi gimnaşti care au rămas acasă şi care pot fi numiţi aşa. Eu mai am de făcut multe pentru a mă putea gîndi la un asemenea statut.



-Cum ţi s-a părut ideea de a organiza festivitatea de premiere în piaţa publică?

-Nu a fost nimic deosebit pentru mine. E mai spectaculos să ţi se cînte imnul în sala unde ai reuşit să impresionezi lumea, cu medalia la gît. Totuşi, a fost ceva inedit.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.