Liga Campionilor

Dinamo ca exemplu! Inter se inspiră din "dubla" cîinilor cu Slovan Liberec

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 13 aprilie 2011

Inter, fără Cristi Chivu, suspendat, încearcă diseară imposibilul: are nevoie măcar de un 4-0 pentru a răsturna acel eşec usturător din prima manşă a "sfertului" cu Schalke 04 (2-5) şi a se califica astfel în semifinalele Ligii Campionilor.

Pentru a-şi motiva suplimentar jucătorii înaintea returului de la Gelsenkirchen, antrenorul Leonardo a căutat un precedent în Ligă, dar n-a găsit. O aşa revenire nu s-a mai întîmplat în istoria competiţiei. L-a ajutat Gazzetta dello Sport, care i-a oferit exact exemplul cel mai potrivit că se poate: Dinamo Bucureşti.

Gazzetta a amintit că în ediţia 2009-2010 a Europa League, "cîinii" au reuşit o calificare spectaculoasă chiar pe terenul lui Slovan Liberec: "După un 0-3 în tur, la masa verde, românii au făcut un retur de senzaţie la Liberec şi-au mers mai departe după ce s-au impus la loviturile de departajare".

Meciul la care fac referire italienii s-a disputat pe 27 august 2009. Pentru roş-albi au marcat atunci Andrei Cristea (3) şi Marius Niculae (58, 82), iar la loviturile de departajare, Dinamo s-a impus cu 9-8. Rezutatul partidei-tur, întreruptă în minutul 87, după pătrunderea suporterilor pe teren, fusese stabilit de UEFA la masa verde: 3-0 pentru Slovan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.