Campionate

Mourinho sare la gîtul Barcelonei » A început războiul!

Mourinho acuză UEFA de joc dublu: cînd el le-a cerut jucătorilor să ia "galben", a fost suspendat. Cînd Guardiola a făcut acelaşi lucru cu Iniesta, nu i s-a întîmplat nimic Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Realului insinuează că arbitrii au fost mereu de partea catalanilor: "Sper ca acum să terminăm meciurile cu Barca în efectiv complet"



Jose Mourinho a uitat de "sfertul" din Ligă contra lui Tottenham imediat după fluierul final. Antrenorul Realului era deja cu gîndul la cele patru "El Clasico" cu Barcelona, programate în doar 18 zile, primul mîine seară, în Primera Division (23:00, DigiSport).

În stilu-i bine cunoscut, cea dintîi grijă a portughezului a fost să-i plătească o poliţă omologului Pep Guardiola: "A spus Pep la Doneţk că e deja în finala Ligii? Ei bine, eu nu-mi permit să vorbesc despre finală. Îmi respect adversarul. Barcelona e un club mare".

Iar cînd toată lumea credea că a pus punct, s-a dezlănţuit din nou: "Barca învinge întotdeauna cînd joacă bine. Şi cînd nu joacă bine, tot cîştigă. Ce-mi doresc eu este să terminăm în efectiv complet meciurile cu ei".

Atacul e dur. Chiar sub centură. Dar Mourinho are acoperire. Fie că s-a aflat pe banca lui Chelsea sau a Interului, a avut mereu cîte-un jucător eliminat în "şocurile" cu Barcelona din Ligă.

Ce omite tehnicianul portughez, dar îi amintesc ziarele catalane, e că şi el a fost ajutat de arbitri în prima manşă a semifinalei de anul trecut, Inter - Barca 3-1: "Italienilor li s-a validat atunci un gol marcat din ofsaid de Diego Milito, iar nouă ni s-a refuzat un penalty clar".


MECIURI VIZATE DE MOURINHO

Ediţia Meciul Faza Eliminat Calificată
2004-2005 Barcelona - Chelsea 2-1 "Optimi"-tur Drogba (56) Chelsea
2005-2006 Chelsea - Barcelona 1-2 "Optimi"-tur Del Horno (37) Barcelona
2009-2010 Barcelona - Inter 1-0 Semifinale-retur Th. Motta (28) Inter


11 meciuri a disputat Mourinho de-a lungul timpului contra Barcelonei. Bilanţ: 3 victorii, 3 remize, 5 eşecuri

11-1 e cel mai mare scor înregistrat de-a lungul timpului în El Clasico. A fost consemnat în 1943, iar echipa victorioasă atunci, Real, s-a calificat în finala Cupei Regelui


"Catalanii se amuză pe seama acelui 5-0 cu care ne-au bătut în tur, dar eu spun că cine rîde la urmă rîde mai bine"
Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid


Precedent în 1916
Patru El Clasico într-un interval scurt de timp au mai fost în primăvara anului 1916. Atunci s-au disputat pe parcursul a 21 de zile, toate în semifinalele Cupei Spaniei. Barcelona a cîştigat turul cu 2-1, Real şi-a adjudecat returul (4-1), dar, cum nu se ţinea cont de diferenţa de goluri, s-a disputat un al treilea meci: 6-6 după prelungiri. Aşa a fost posibil şi cel de-al patrulea, 4-2 pentru madrileni, unul cu scandal, în care catalanii s-au retras la un moment dat de pe teren.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.