Liga 1

Ce mai tropăială!

Articol de Maria Andrieş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După un joc cenuşiu şi două jumătăţi de goluri, CFR şi "U" au remizat în derby-ul Clujului

Fum roşu de petarde pe teren, semn de sărbătoare. Şi atît. Derby-ul Clujului a scos steagurile tricolore de la naftalină, dar n-a umplut tribunele din Gruia decît pe jumătate. Timp de zece minute, CFR şi "U" s-au blocat la centru, umăr la umăr, ca în bancul cu elefantul şi şoricelul trecînd o punte. Iar şoricelul face observaţia de rigoare: "Ce mai tropăim noi!".

Rada a respins incursiunile lui Niculescu & Machado (min.2 şi 10), de partea cealaltă, Abrudan a tăiat de cîteva ori calea lui Peralta şi Kone. În rest, mediocrităţile s-au anihilat reciproc pe teren, în ciuda scandărilor şi coregrafiilor alb-negre şi vişinii.

Noroc cu "centralul" Haţegan, care a echilibrat meciul elegant CFR - şoricel "U", scăzîndu-l pe Mendy din joc, pentru al doilea galben în doar 16 minute. Şi validînd un gol din ofsaid (min.24), marcat de Kone, din careu, după o acţiune a lui Bastos.

Prinţi şi petarde
Tandemul Bastos - Kone a reprezentat una dintre puţinele idei legate din jocul CFR-ului. De partea cealaltă, omul în minus a restrîns tropăiala în propria jumătate. Cu un Adrian Cristea semiabsent şi un Niculescu lipsit de prospeţime, oaspeţii s-au refugiat în pase lungi, dintre betoane. Abia după 50 de minute, şi-au creat prima ocazie clară. Boştină a trimis cu capul în bară, din 11 metri, apoi Niculescu, tot cu capul, a încercat egalarea. Dar Rada, altă idee legată din jocul CFR-ului, a adus şoricelul cu picioarele pe pămînt.

Asediu alb-negru
În dezavantaj pe tabelă, dar avantajată sonor în tribune, "U" n-a făcut figură de echipă dominată. A tropăit cu nădejde spre careul lui Nuno Claro şi l-a obligat pe Mureşan la operaţiuni kamikaze în duel cu Boştină (min.57). Peste cîteva minute, Cristea reconectat a smuls aplauze şi o lovitură liberă din 25 de metri, pentru Niculescu. Şutul a deviat din zid, larg peste poartă, dar asediul s-a prelungit ca o ploaie de piese de şah peste jumătatea "vişiniilor".

"Ce mai faultăm noi!"
CFR-ul a replicat cu precizie chirurgicală. Adică direct pe os. Un fault al lui Cadu l-a pus la pămînt pe Niculescu (min. 68). Golgeterul alb-negrilor a ieşit pe targă de pe teren şi a fost înlocuit cu Voican. Iar puntea a început din nou să se clatine. Echipa lui Minteuan a încercat să profite şi să-şi ia în stăpînire terenul propriu. Dar orgoliul - de fostă campioană, local sau de alte feluri - nu s-a dovedit o motivaţie suficientă pentru CFR. Şi jocul s-a stins, cu petardele şi pompierii la căpătîi. Punctele contează, tropăiala nu se pune!

Pînă la urmă, fotbalul s-a răzbunat şi "U" a reuşit golul egalării (min.90), cu jumătate de balon pe linia porţii, ricoşat din transversală după şutul lui Cojocnean. Scorul e 1-1. Sau jumătate de gol la jumătate de gol. Cum s-o scrie asta pe tabelă?

CFR a început cu: Nuno Claro - Nuno Diogo, Cadu, Rada, Nicoară - B. Sare, G. Mureşan - E. Kone, Peralta, Bastos - Sg. Buş

"U" a început cu: M. Popa - Unguruşan, Pele, Abrudan, Mendy - Cojocnean, Nasser, Boştină, Ad. Cristea - Machado, Cl. Niculescu

INTRĂ AICI PENTRU COMENTARIUL LIVETEXT!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.