Campionate

Se schimbă istoria în Manchester

Yaya Toure i-a strecurat mingea printre picioare lui Van der Sar. Golul pentru finală Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După 35 de ani, Man. City poate cuceri în sfîrşit un trofeu. Şi i-a interzis lui United dreptul de a visa la "tripla" campionat-cupă-Champions League

VEZI AICI VIDEO CU REUŞITA LUI TOURE!

Din 1976, Manchester City a privit cu invidie spre "Old Trafford", văzînd cum se adună performanţele lui Man. United. În ultimii 35 de ani, City n-a cîştigat nimic, în timp ce "diavolii" au cucerit 40 de trofee! "Istoria se va schimba", anunţa Mancini, managerul "cetăţenilor", înaintea meciului de pe "Wembley". Şi se schimbă. Echipa sa e în finala Cupei (a 130-a ediţie). Şi, pe 14 mai, nu va avea un adversar foarte tare: Bolton sau Stoke.

Totuşi, roş-albii au avut două mari ocazii în prima repriză: Berbatov, în nici 60 de secunde, a ratat şi singur cu goalkeeperul Hart, şi din faţa porţii goale. Albaştrii mai fuseseră o dată norocoşi, în minutul 10, cînd De Jong i-a pus crampoanele pe faţă lui Nani, dar n-a luat "roşu". A fost eliminat, în schimb, Scholes (36 de ani, 23 de trofee, 670 de meciuri), care l-a lovit cu gheata în coapsă pe Zabaleta. Era însă deja 1-0 pentru City: Yaya Toure profitase de gafa lui Carrick şi marcase golul calificării (52). Pentru că bara lui Nani nu mai valora nimic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.