Auto

Mihai Marinescu, locul 3 la general după prima etapă din Formula 2: "Vreau să prind testul de la Williams F1"

Articol de Gazeta Sporturilor   —  luni, 18 aprilie 2011

Aflat în al doilea sezon de Formula 2, Mihai Marinescu a început să aibă şi performanţe notabile. Pilotul român a încheiat prima etapă a sezonului 2011 pe poziţia a treia, după ce a reuşit două curse de excepţie pe circuitul de la Silverstone.



Românul, care a terminat pe locul patru în prima cursă şi pe locul cinci în a doua cursă din Anglia, are 22 de puncte, în timp ce Mirko Bartolotti, liderul clasamentului, are 43 de puncte. Pe locul doi se regăseşte spaniolul Miki Monras, cu 40 de puncte, în timp ce poziţia a patra e ocupată de debutantul Christopher Zanella, cu 21 de puncte.



"Beu" Marinescu are un obiectiv foarte clar în acest al doilea sezon din Formula 2, să prindă podiumul la toate cursele şi să prindă perioada de teste pentru Williams F1, de la finalul anului. Pentru asta însă trebuie să cîştige titlul, aceta fiind unul din premiile ce-i revin învingătorului!



Românului nu îi va însă deloc uşor, pentru că va avea de luptat cu unul din cei mai talentaţi tineri piloţi ai momentului, italianul Mirko Bartolotti, un pilot care a făcut parte din programul Red Bull Junior Academy şi care a testat în perioada de pauză pentru teamul austriac, dar şi pentru Ferrari.



Iată clasamentul la general în Formula 2 după cursa de la Silverstone:

1 Bortolotti, Mirko   -  43 pct

2 Monras, Miki    - 40 pct

3 Marinescu, Mihai   -  22 pct

4 Zanella, Christopher   -  21 pct

5 Hegewald, Tobias   -   20 pct

6 Bratt, Will  -  18 pct

7 Clarke, Jack  -  12 pct

8 Piñeiro, Ramón   -  10 pct

9 Ebrahim, Armaan  -  6 pct

10 Snoeks, Kelvin    - 4  pct



Mihai Marinescu concurează în Formula 2 cu monopostul numărul 9, iar în sezonul trecut a strîns 68 de puncte, terminînd pe locul 11 la general. În 2010, românul a terminat 9 curse în zona punctelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.