Liga 1

VIDEO: Vasluiul e la 2 puncte de lider » Parfum de Champions League!

Penalty-ul clar la Adailton a rezolvat ecuaţia simplă a partidei de aseară Foto: Gabriel Tănasă

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  marţi, 19 aprilie 2011

Trupa lui Hizo a cîştigat cu mare lejeritate şi datorită strategiei stranii a lui Pustai, care şi-a menajat, după modelul Urziceni în Ghencea, mai multe piese de bază



Vasluiul s-a temut degeaba de Mediaş. Pustai s-a gîndit că, după atîţia ani în care a jucat corect şi a căutat la fiecare meci să scoată maximum, a venit vremea să apeleze şi el la strategii ieftine, care să-i păteze CV-ul. A menajat, fără nici o explicaţie logică, din moment ce în runda următoare la Mediaş vine Unirea Urziceni, mai mulţi jucători-cheie, printre care Eric, Pîrvulescu, Alex Muntean şi Bawab!

Cu aşa carne de tun în faţă, brazilienii lui Hizo n-au avut nevoie de mult timp pentru a închide meciul. Adailton a scos în minutul 20 un penalty clar, cu care doar Colţescu a jucat "alba-neagra" timp de vreo 3 minute, dar în cele din urmă a luat decizia corectă. Wesley n-a ratat de la punctul cu var, după care acelaşi fantastic Adailton a marcat cu capul de lîngă uriaşul Trtovac, care ar trebui să se întrebe cum de un fotbalist mai scund decît el cu vreo 20 de centimetri a reuşit să-l bată într-un duel aerian.

Repriza s-a încheiat 3-0 pentru că pe Pleşca îl luase puţin somnul şi s-a trezit cînd mingea trimisă cu capul de Bello îl depăşise. Repriza a doua s-a jucat la trecerea timpului, Pustai i-a trimis în teren pe Munteanu şi pe Bawab, însă prea tîrziu. Vasluiul tranşase jocul, dar şi o etapă ce i-a fost extrem de favorabilă, iar în Moldova începe să se simtă, dincolo de lanurile de grîu, de porumb şi de rapiţă ale lui Porumboiu, mireasma Ligii Campionilor.


"Am văzut doar vreo 10-15 minute din acest meci, după care am preferat un film pentru că meciul era prea încrîncenat" :)
Daniel Stanciu, director sportiv Poli Timişoara

"Am cîştigat 3 puncte, dar n-am jucat mare lucru. Etapa viitoare, la Cluj, ne jucăm soarta!"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui


19 puncte a adunat FC Vaslui în 2011 în cele 9 etape, fiind pe primul loc în clasamentul jocurilor din acest an


Doi absenţi cu CFR
FC Vaslui avea nu mai puţin de 8 jucători în pericol de a fi suspendaţi etapa viitoare, cu CFR Cluj, dacă ar fi fost aseară avertizaţi. Doi dintre ei n-au scăpat şi Colţescu le-a arătat cartonaşe, Raul Costin şi Milanov urmînd să absenteze în Gruia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.