Liga 1

Fotbalul, în arest » Dinel Staicu, reţinut în Ungaria

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 19 aprilie 2011

UPDATE ORA 21:50 // Ambasada României la Budapesta a primit din partea autorităţilor ungare confirmarea privind reţinerea "persoanei prezumate a fi Dinel Staicu".

Fostul finan'ator al Craiovei a fost prins în parcarea unui supermarket din localitatea Macov, Ungaria şi nu s-a opus reţinerii, fiind dus la Budapesta, unde va fi prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului european de arestare, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudă, fostul patron al Universităţii Craiova, Dinel Staicu, a fost reţinut de poliţie în Ungaria, susţine hotnews.

În urmă cu două săptămîni, Staicu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

După pronunţarea sentinţei, poliţiştii l-au căutat pe Dinel Staicu la domiciliu, unde nu a fost găsit, el fiind dat ulterior în urmărire naţionala. Ulterior, poliţiştii au descoperit că fostul patron al Universităţii Craiova şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu.

Patron al Craiovei între 2002 şi 2005, Dinel Staicu va petrece 7 ani în închisoare pentru complicitate la falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Curtea de Apel Bucureşti, prin hotărîre definitivă, a redus cu 5 ani pedeapsa iniţială de 12 ani, iar fostul conducător al Universitatea a fost dat pe cinci aprilie în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu l-au găsit nici la domiciliul din Bucureşti, nici în Craiova!

Se credea că a fugit în Bolivia
În urmă cu cîteva zile a apărut ipoteza că Dinel Staicu ar fi părăsit România şi ar fi fugit în America de Sud, mai precis în Bolivia. După ce şi-a găsit un refugiu provizoriu în Ungaria, fostul patron al Universităţii Craiova a făcut cîteva drumuri în Germania, de unde a luat un avion pentru Bolivia, susţinea site-ul 7plus.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.