Diverse

Grupul "Femen" din Ucraina loveşte din nou

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 30 noiembrie -1

Recunoscute pentru modul lor de a se manifesta topless, tinerele ucrainence au protestat în luna februarie 2011 împotriva organizatorilor CE 2012, turneu ce va fi găzduit de Ucraina şi Polonia


Membrele organizaţiei feminine "Femen" din Ucraina au protestat marţi, la Kiev, în faţa clădirii unde preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, prezida o conferinţă a donatorilor pentru Cernobîl. Tinerele au scandat sloganuri împotriva şefului statului ucrainean, afişînd şi mesaje ca "Ianukovici este mai dăunător ca radiaţiile".

De-a lungul timpului, grupul "Femen" a manifestat în acelaşi mod, dezbrăcate, împotriva vizitei lui Vladimir Putin la Kiev, împotriva maltratării prostituatelor, împotriva creşterii vîrstei de pensionare a femeilor din Ucraina, contra premierului Silvio Berlusconi la Ambasada Italiei din Kiev sau împotriva lipsei miniştrilor de sex feminin în cabinetul ucrainean.

Un protest inedit al ucrainencelor a avut loc în februarie 2011, pe un frig de minus 5 grade Celsius. Pentru că pe durata turneului final al CE 2012 nu vor avea voie să îşi întindă rufele în balcoanele apartamentelor care se află la o distanţă de mai puţin de 500 de metri de stadioanele pe care se vor disputa meciuri.

Galerie foto din timpul protestelor grupului "Femen" la Kiev.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.