Baschet

Discuţie incredibilă despre blaturile din baschet între patronul Asesoft şi Sorin Ovidiu Vîntu

Foto: Agerpres

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 aprilie 2011

Una dintre înregistrările discuţilor dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, publicată astăzi de Hotnews, arată şi faţa mai puţin văzută a baschetului românesc: blaturi, arbitri cumpăraţi, campionate trucate! Patronul lui Asesoft îi povesteşte lui Vîntu cum se fac jocurile în culisele baschetului de la noi. 

Sebastian Ghiţă: Am pierdut Cupa României, motiv pentru care sunt sunt (...?..).. că n-am trecut de semifinale...

Sorin Ovidiu Vîntu: Am auzit că ţi-ai liuat de-a m...i cu voleiu’...cu volei sau cu baschet?

SG: Baschet.

SOV: Gagici sau bărbaţi?

SG: Bărbaţi...

SOV: Mai eşti şi prost, finanţezi bărbaţi, du-te-n… N-ai şi tu un lot de 5 baschetbaliste sau 7, câte sunt la baschet?

SG: 12.

SOV: Câte?

SG: 12. Da’ nu, în sport nu merită decât volei, nu merită decât volei în sport.

SOV: De ce?

SG: Că  numai voleibalistele arată bine...

SOV: apăi, dragă Sebastian, abia aici poţi să spui că Vântu a ieşit din piaţă şi a intrat Ghiţă: fu.. tu, că io nu prea mai am cu ce!

(râsete)

(altă voce): Dac-ai mâncat bătaie cu tot cu arbitrii, cu aranjamente şi tot ai mâncat bătaie...

SG: Au aranjat şi-ăia de la Mediaş şi au bani mulţi, un milion trei sute bugetu’ anu’ ăsta. Bagă de 5 ani şi ei. Anu’ trecut i-am împins noi pe Timişoara, anu’ ăsta era şi rândul lor.. Mai laşi şi pe alţii, ca să câştigăm campionatul. N-am făcut-o anapoda.


CSU Asesoft Ploieşti este cel mai titrat club românesc de baschet al ultimului deceniu. Din 2002, patronul clubului este Sebastian Ghiţă.

Clubul a fost înfiinţat în 1998 şi a promovat în Divizia A (baschet) în 2002. La prima prezenţă pe prima scenă a ocupat locul 4, câştigând apoi titlul de campioană în fiecare sezon.

CSU Asesoft Ploieşti este deţinătoarea a şapte titluri de Campioană a României (2003-2010) şi a şase cupe ale României (2003-2010). În anul 2005, echipa a cîştigat şi primul trofeu internaţional FIBA Europe Cup, fiind singura echipă românească, care a reuşit o astfel de performanţă.

Sebastian Ghita (32 de ani), cel care a preluat managementul Realitatea Media, este actionarul majoritar al grupului Asesoft si are o avere estimnata la 120-125 milioane de euro conform Top 300 Capital si de 36-38 milioane de euro conform Forbes 500 Miliardari. Sebastian Ghita este si patronul echipei de baschet Asesoft Ploiesti.

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.

SURSA: HOTNEWS

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.