Altele

Mark Allen l-a eliminat cu greu pe Matthew Stevens » De azi încep "optimile" CM de snooker

Articol de Iulian Focşăneanu  —  joi, 21 aprilie 2011

După ce Barry Hawkins şi Stephen Hendry au avut nevoie de joc decisiv pentru a se califica în optimile Campionatului Mondial de Snooker, acelaşi dramatism a fost prezent şi în disputa dintre nord-irlandezul Mark Allen şi galezul Matthew Stevens.

Cu toate că cei doi jucători au mers umăr la umăr pînă la 4-4, Stevens a turat motoarele şi a reuşit să fie la un pas de cîştigarea partidei din primul tur a competiţiei de la Crucible, după 15 frame-uri scorul fiind 9-6 pentru numărul 17 mondial. În acel moment Allen s-a trezit şi a scos de nicăieri un break de 103 puncte care parcă i-a dat aripi tînărului jucător. În scurt timp pe tabelă se înregistra iar un rezultat de egalitate, greşelile lui Stevens din decisiv fiind pur şi simplu "sinucigaşe". 91-26 în jocul 19 şi nord-irlandezul îl va întîlni în turul următor pe Hawkins, cel care l-a trimis acasă pe Stephen Maguire.

Tot ieri, Marco Fu a fost eliminat de Martin Gould (8-10), Graeme Dott a trecut de Mark King (10-7, englezul reuşind un break de 138 de puncte) iar Rory McLeod nu a avut mari probleme cu Ricky Walden, scorul final în această ultimă dispută fiind 10-6.

 

Din prima manşă a competiţiei au mai rămas de jucat confruntările dintre John Higgins-Stephen Lee (6-3 după prima sesiune), Mark Selby-Jimmy Robertson (8-1 după prima sesiune), în această seară urmînd să înceapă primele două dispute din "optimi", Mark Williams-Jamie Cope şi Judd Trump-Martin Gould.

Celelalte partide din manşa a doua a CM de snooker, ediţia 2011, se vor juca între:
Graeme Dott - Ali Carter
Mark Allen  -  Barry Hawkins
Shaun Murphy - Ronnie O'Sullivan
Stephen Hendry - Mark Selby/Jimmy Robertson
Ding Junhui - Stuart Bingham
Rory McLeod - John Higgins/Stephen Lee

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.