Stranieri

Săpunaru şi-a pierdut capul la Lisabona » Dragonul roşu

VERTICALFuriosul Săpunaru a cîştigat de două ori Cupa Portugaliei cu Porto, în 2009 şi 2010 Foto:Mediafax

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Eliminat pentru proteste de pe bancă, în returul semifinalei Cupei contra Benficăi (3-1), fundaşul lui Porto a vrut să lovească arbitrul! S-a dat apoi la un steward şi pierde finala



Săpunaru a făcut circ în semifinala Cupei Portugaliei. Internaţionalul român i-a stricat fiesta lui FC Porto, care a reuşit să întoarcă rezultatul din tur (0-2), executîndu-şi rivala Benfica (3-1) în 10 minute, chiar la Lisabona! Cristi şi-a pierdut capul, a fost eliminat şi ratează finala cu Guimaraes!

"Săpunaru a înnebunit ducîndu-şi crucea", a titrat ziarul O Jogo. Fundaşul dreapta a cedat nervos în minutul 80, la 3-0 pentru Porto. Arbitrul Xistra l-a sancţionat cu un penalty inventat după duelul din careu cu Saviola, fază la care a luat "galben" pentru proteste. Antrenorul Andres Villas-Boas l-a schimbat în minutul 87, însă Cristi nu s-a potolit. "A ieşit la cerere, motivînd că nu se mai află în condiţiile mentale necesare ca să continue", explică aceeaşi sursă. După finalul jocului, a sărit din nou la gîtul "centralului", cerîndu-i socoteală. A mai luat un cartonaş, fiind eliminat! "Roşu de furie, Săpunaru a încercat să-i tragă un şut arbitrului, dar a fost ţinut de Kieszek. Imediat, a intrat în conflict şi cu stewarzii, care nu-l lăsau pe portarul Beto să se bucure cu fanii. Team-managerul Valentim i-a pus mîna în gît, iar românul a împins cu pieptul un steward şi a fost potolit cu greu". Cartonaşul roşu primit miercuri este primul din cariera lui Cristi Săpunaru la echipa "dragonilor".


A mai bătut un steward!
Săpunaru şi-a mai pierdut controlul la Lisabona, tot la un derby cu Benfica, pierdut cu 0-1! Pe 20 decembrie 2009, fundaşul român şi Hulk au fost protagoniştii unui incident produs tot la sfîrşitul meciului, pe tunelul ce duce la vestiare. Fostul rapidist l-a lovit pe şeful stewarzilor şi a primit iniţial 6 luni de suspendare. FC Porto a făcut însă apel şi sancţiunea i-a fost redusă la patru etape, pe care Săpunaru le-a ispăşit în returul sezonului 2009-2010 la Rapid, unde a fost împrumutat.


6 milioane de euro a costat în 2008 transferul lui Săpunaru (27 de ani) la FC Porto de la Rapid


"N-a avut sînge rece"
Aflat la al şaselea meci în actuala ediţie a Cupei, Săpunaru nu s-a remarcat, primind nota 6 în O Jogo. "Cesar Peixoto nu i-a dat mult de lucru, însă el a preferat să fie precaut, urcînd puţin. Nu a avut sînge rece în clinciurile cu Carlos Martins. A avut dreptate la penaltyul dat Benficăi, dar şi-a pierdut capul şi a fost eliminat la final. Încă o dată a păţit-o pe da Luz", a comentat ziarul lusitan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.