Liga 1

FOTO România-Belarus se va disputa la Cluj, pe noua arenă de 45 de milioane de euro!

+5 Foto
Cluj Arena

Articol de Marius Tuhuţ  —  Friday, 22 April 2011

Cursa la distanţă dintre Naţional Arena şi Cluj Arena continuă. Stadionul din Bucureşti, care va avea 55.000 de locuri, este definitivat în proporţie de 95 la sută, iar partida pentru care trebuie să fie gata e România - Argentina, din 10 august, cel mai tare eveniment organizat de Federaţia Română de Fotbal în România. Clujenii vin însă şi ei tare pe turnantă!

"Mircea Sandu şi-a dat acordul şi ne-a promis că din punctul său de vedere nu există nicio problemă ca la noi să se dispute meciul România-Belarus, din preliminariile Campionatului European, pe 4 octombrie. Singura condiţie, pe lîngă definitivarea lucrărilor, desigur, este organizarea pînă în octombrie a unui eveniment de anvergură, un meci internaţional", a precizat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Astăzi s-au montat pe arena clujeană primele 200 de scaune din capacitatea de 30.001 locuri. Stadionul din Cluj, pe care va disputa "U" meciurile de pe teren propriu, a avut un preţ de pornire de 36 de milioane de euro, ulterior ajungîndu-se la o sumă de aproximativ 45 de milioane de euro.

Naţional Arena va avea o capacitate de 55.300 de locuri şi va costa 234 de milioane de euro, după ce preţul iniţial era de 146 de milioane de euro. Doar acoperişul, adăugat ulterior startului proiectului, costă în jur de 20 de milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.