Liga 1

Cîrţu şi Andone au încercat să se surprindă reciproc » Surpriza "Dodel"

Tănase (stînga) a mai fost folosit în acest sezon doar la mijlocul terenului Foto: Alex Nicodim

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tănase a jucat al doilea vîrf la Steaua, iar "cîinii" au început în Ghencea cu trei atacanţi de meserie: Dănciulescu, Alexe şi Ganea



Ca s-o dea peste cap pe Dinamo, Sorin Cîrţu a apelat la o soluţie care n-a mai fost încercată la Steaua de acum un an! Olteanul l-a trimis pe Cristi Tănase în spatele vîrfului Bilaşco, postură în care "Dodel" nu s-a mai aflat de pe vremea cînd Stoichiţă era antrenor în Ghencea. Mutarea lui Sorinaccio a fost surprinzătoare mai ales urmărind randamentul pe care l-a dat Tănase în tricoul Stelei. Adică tehnicianul l-a urcat de la mijloc în atac, în condiţiile în care el nu mai marcase de aproape un an şi jumătate! Decembrie 2009 era data singurei reuşite a lui Cristi în tricoul roş-albastru în campionat.


Chinuit de probleme
Cîrţu s-a chinuit să alcătuiască un "11" pentru derby. El a rămas fără vreun mijlocaş central, chiar înaintea partidei. A aflat că Ricardo, accidentat contra Braşovului, nu poate fi recuperat, iar Bicfalvi s-a rupt şi el. Antrenorul a improvizat, cu mijlocaşul ofensiv Laurenţiu Marinescu şi cu fundaşul stînga Brandan în faţa apărării.


Andone a riscat
Nici Dinamo n-a alcătuit o formulă previzibilă. "Cîinii" au arătat că vor să atace de cînd au ieşit la încălzire. Jumătate dintre jucătorii de cîmp titulari erau oameni ofensivi: Torje, Cătălin Munteanu, Dănciulescu, Alexe şi Liviu Ganea. "Fălcosul" a mai făcut o alegere interesantă: Zie Diabate, utilizat des în acest sezon, n-a mai prins echipa. În locul lui l-a preferat pe ex-stelistul Bordeanu, un jucător pe care roş-albii l-au plimbat între "satelitul" din Liga a doua şi formaţia din primul eşalon.


2 dintre titularii Stelei au jucat deşi nu erau refăcuţi complet după accidentări: Gardoş şi Latovlevici


Nici un stelist din pepinieră!
Dinamo a avut aseară trei titulari crescuţi la propriul Centru de copii şi juniori: căpitanul Dragoş Grigore (24 de ani), Marius Alexe (21 de ani) şi Liviu Ganea (23 de ani). În schimb, în lotul de 18 al Stelei nu s-a regăsit nici un jucător provenit din propria pepinieră. George Ogăraru este ultimul produs crescut în Ghencea care a evoluat într-un Derby de România, 1-1 în Ştefan cel Mare, pe 1 noiembrie 2008.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.