Liga 1

Decizie LPF: Dinamo, o etapă cu porţile închise! Jucătorii nici nu au fost luaţi în discuţie

+1 Foto
Fotomontaj: Dan Bucur

Articol de Andrei Crăiţoiu, Viorel Tudorache  —  joi, 28 aprilie 2011

UPDATE // "Suporterii care si-au achizitionat bilete pentru meciul cu Gloria Bistrita au doua optiuni din partea clubului nostru: pot solicita restituirea contravalorii biletelor sau pot schimba tichetul pentru partida Dinamo-Gloria Bistrita cu doua bilete la unul dintre urmatoarele meciuri pe teren propriu. De asemenea, detinatorii de abonamente vor primi un bilet gratuit la unul dintre urmatoarele jocuri pe teren propriu ramase de disputat pana la finalul sezonului", a declarat Nicolae Badea pentru www.fcdinamo.ro.

UPDATE // 11:10 Florin Gîtejan, vicepreşedintele Comisiei de Disciplină, a afirmat că la LPF a ajuns totuşi un raport de la Jandarmerie, dar "chiar dacă este menţionat că jucătorii ar fi aruncat fumigenele spre tribună în fulare, noi nu putem lua asta în considerare ca probă. Cei de la Jandarmerie nu au procedat cum trebuia. Să-i scoată din stadion, să-i percheziţioneze... Ar fi avut timp, mai erau 45 de minute pînă la meci".

UPDATE // 11:00
Aşa cum era de anticipat, cazul jucătorilor de la Dinamo acuzaţi că ar fi aruncat suporterilor fumigene la partida cu Steaua nici nu a fost luat în discuţie de Comisia de Disciplină. Pedeapsa pentru clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare este o etapă cu porţile închise (meciul de azi, cu Gloria Bistriţa, ora 14:00, Antena 1, liveTEXT şi fazeVIDEO pe GSP.ro) şi o amendă de 20.000 de lei pentru fumigene aprinse şi aruncate pe teren. Steaua fusese şi ea pedepsită, marţi, cu 15.000 de lei amendă pentru acelaşi lucru.

UPDATE // 10:55 Lucrurile se precipită la sediul Ligii. Reprezentanţii cluburilor Steaua şi Dinamo intră şi ies pe rînd de la comisie, vorbesc la telefon. Par să ştie verdictul! "Nu se pune problema schimbării rezultatului, dar nu sîntem de vină în incidentele produse", a precizat pentru GSP.ro Iordăchescu.

UPDATE // 10:39
Reprezentanţii cluburilor au fost rugaţi să iasă din nou din sala de şedinţă şi să aştepte la uşă.

UPDATE // 10:20
Stelistul Iordăchescu şi dinamovistul Bălănescu au fost rechemaţi în sala de judecată. Dintr-un moment în altul se aşteaptă un verdict!

UPDATE // 10:16
Declaraţia observatorului de joc, Alexandru Popescu, vine în sprijinul unei sancţiuni obişnuite în astfel de cazuri: "În raport am scris ce am văzut, adică torţe aprinse şi aruncate pe teren. Nu a fost cine ştie ce. Noi eram la şedinţa tehnică şi am aflat de fulare la pauză, cînd a venit MM la noi şi ne-a întrebat dacă am văzut probele arătate la televizor. Nu aveam cum să scriu ceva pe chestii văzute la TV. Păcat că se întîmplă astfel de lucruri".

UPDATE // 10:12
Foarte vehemenţi atunci cînd au descoperit fumigenele în fulare, reprezentanţii Jandarmeriei nu au trimis însă nici un raport la Ligă, pe baza căruia Comisa să judece. De la meci au trecut trei zile.

UPDATE // 10:10
Înainte de stratul Comisiei, pe culoarele de la Ligă se vorbea de culpa unei singure părţi: culmea, a Jandarmeriei. Forţele de ordine erau acuzate că în mod legal nu aveau ce să caute în tribune în timpul meciului atîta vreme cît observatorul nu le ceruse acest lucru şi că au greşit atunci cînd nu au făcut o nouă percheziţie printre suporteri după ce au descoperit fumigene în fular

UPDATE // 10:05
Doar 10 minute au stat împreună în sala de judecată reprezentanţii celor două grupări bucureştene, apoi au ieşit afară, la o ţigară. Rezultatul pare unul previzibil, fără sancţiuni drastice

UPDATE // 9:55
Membrii Comisiei se aflau deja în sală cînd la sediul LPF a ajuns şi secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu. Ţinea mai multe cărţi în mînă, printre care şi ROAF-ul

UPDATE // 9:50 Dintre părţile implicate, la Ligă nu a ajuns decît reprezentantul Stelei, organizatorul de competiţii Aurel Iordăchescu. "Incidentele provocate de spectatorii şi jucătorii echipei oaspete" este singurul caz care va fi judecat de Comisia de Disciplină a LPF

Comandantul Jandarmeriei Bucureşti, Eugen Meran, a închis în biroul său obiectele capturate din galeria lui Dinamo, pentru a nu dispărea. Liga aşteaptă raportul, azi e Comisia de Disciplină

"Cazul Petarda", care a incendiat Derby-ul de România, va fi judecat azi, la ora 10:00, în regim special de către Comisia de Disciplină a Ligii. Probele şi raportul Jandarmeriei n-au ajuns însă nici pînă ieri la LPF.

Fularul şi cele patru torţe ascunse în el, capturate luni seară de jandarmi din peluza galeriei dinamoviste, după ce fusese aruncat de fotbaliştii alb-roşii, nu a mai fost văzut după ce a făcut turul televiziunilor. Proba pe care forţele de ordine se bazează pentru a le întocmi dosare penale jucătorilor din Ştefan cel Mare este păzită ca un adevărat trofeu de război.

Oficialii Jandarmeriei au dezvăluit: "Fularul respectiv, împreună cu restul probelor, se află închis chiar în biroul comandantului, generalul Eugen Meran. Nu există nici o posibilitate ca acestea iasă de acolo sau să dispară".

GSP a încercat să-l contacteze ieri pe generalul Eugen Meran, dar acesta nu a răspuns.

"Analizăm fără raportul Jandarmeriei"
Purtătorul de cuvînt al LPF, Adrian Ionescu, a precizat ieri, la ora 18:00: "Nu am primit nici un raport de la Jandarmerie. În lipsa acestuia, Comisia de Disciplină va analiza cazul după rapoartele observatorului de joc, al supervizorului şi al arbitrului". Alţi oficiali ai Ligii fac haz de necaz: "De cînd sînt la Ligă, cei de la Jandarmerie ne trimit toate datele prin fax. De data asta nu ne-au expediat nici un rînd, iar la ce probe spun că au, ar trebui să vină la Ligă cu ele, fiindcă prin fax e mai greu de transmis".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.