Liga 1

Cronica scrisă de Maria Andrieş » Torje, eroul aerului

Articol de Maria Andrieş  —  joi, 28 aprilie 2011

Dinamo a triumfat în faţa unei Glorii resemnate şi a 15.000 de scaune goale


Încurajaţi de ecoul propriilor şuturi, dinamoviştii au dominat fără efort jocul cu Bistriţa. Cu Torje hiperactiv pe dreapta, echipa lui Andone a dat impresia că urcă foarte lejer în careul lui Albuţ. Dar, în lipsa cîntecelor din tribune, dinamoviştii n-au forţat.

O mînă de ajutor
Iar Gloria nu s-a grăbit să ocupe spaţii în jumătatea adversă. Primul şut pe poartă al ardelenilor a venit după un sfert de oră, prin Mărginean. Primul corner, smuls de insistentul Băjenaru - după 20 de minute. Iar prima ocazie - după jumătate de oră, la un şut perpendicular pe poartă, din 20 de metri, semnat de Cavalli.

După lovitura liberă executată de Pătraşcu, în zid (min.2), roş-albii au trecut la tatonări. Torje şi-a exersat jocul aerian, centrările şi sprintul, pînă a găsit breşa în rîndurile bistriţenilor. A driblat doi adversari şi i-a trimis lui Liviu Ganea, care a împins mingea în plasă, din faţa porţii, ajutîndu-se cu mîna şi genunchiul (min.20). Gloria a cerut henţ, "centralul" Rusandu a validat golul, spre bucuria teoretică a scaunelor din stadion.

Băjenaru, premiu pentru curaj
Dinamo a slăbit ritmul asalturilor la poarta lui Albuţ, iar bistriţenii au îndrăznit să atace, cu Băjenaru şi Cavalli pe post de lideri ai răscoalei. Bateriile cu furie s-au epuizat însă repede, sub faulturile fundaşilor dinamovişti. Iar finalul de repriză l-a găsit pe Torje trimiţînd baloane în pustiul din jurul terenului (min.42).

Jocul a continuat după aceeaşi schemă în repriza a doua: Bistriţa a îndrăznit puţin, Dinamo a speculat mult. Torje a centrat din 20 de metri, iar Bakaj a reluat din careu, în plasă, pe lîngă un Albuţ împietrit. De data asta, gol fără reclamaţii.

Zid ardelenesc
Un fault al lui Moţi l-a temperat pe Cavalli (min.51), dar alt nevorbitor de română din lotul Bistriţei, Szukala, s-a încăpăţînat să atace poarta dinamovistă (min. 55). Tribunele au amuţit de cîteva ori, după centrăile lui Băjenaru, însă gazdele au strîns rîndurile în apărare.
Ţucudean a şutat puţin pe lîngă poartă (min.57), din pasa lui Ganea. Nu s-a ridicat nimeni în picioare, nu s-a aplaudat. Doar un val de aer călduţ, mirosind a ploaie, a traversat leneş peluza. Mărunţit de schimbări şi accidentări, meciul a încetinit pînă la ritmul unui galop de sănătate.

Torje are ultimul cuvînt
În ultimul sfert de oră, Bistriţa s-a resemnat să se apere în zece şi n-a mai trecut decît rareori în jumătatea gazdelor. Dănciulescu a intrat pe teren, ca să dezmorţească atmosfera. Dar tot Torje "factotum" s-a distrat păcălind cu fundaşii ardeleni, cu un voleu din careu. Gol ovaţionat cu frenezie de la balcoanele din Floreasca.

Singura idee strălucită a Bistriţei a fost să-l faulteze pe Torje, pe final de meci. Gest care n-a enervat pe nimeni. Nu s-au auzit nici fluierături, nici aplauze, la acest antrenament cu sparring-partner şi ecouri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.