Campionate

Totti, extraordinar! A bătut recordul lui Baggio! Are 206 goluri în Serie A!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 02 May 2011

La 34 de ani, Francesco Totti rămîne la fel de proaspăt! "Sînt campion mondial şi mă menţin la acest nivel", continuă el să spună. Ieri, eternul căpitan al Romei a mai marcat două goluri (3-2 cu Bari), reuşind să-l depăşească pe Roberto Baggio în clasamentul celor mai prolifici fotbalişti din istoria Seriei A şi să pătrundă în Top 5. Are 206 goluri în 19 ani! Şi, spre deosebire de celelalte 4 legende aflate înaintea lui în această ierarhie, Piola, Nordahl, Meazza şi Altafini, e unicul care a marcat toate golurile sub culorile unei echipe: Roma!

Emblematicul atacant al giallorossilor, campion al Italiei în 2001, a egalat la unu în minutul 30, din lovitură liberă, apoi a făcut 2-2 din penalty (57). Ziua nu a fost însă perfectă pentru Totti: în minutul 79, a ratat hat-trick-ul, trăsnind bara de la 11 metri. Dar, în final, echipa sa a învins, puştiul Aleandro Rosi punctînd în al 5-lea minut de prelungire!

La sfîrşit, Francesco a rămas într-un tricou pe care scria în engleză: "Regele Romei nu a murit!". Şi a declarat: "Nu va muri niciodată!". A completat: "Dacă nu cîştigam azi, cursa pentru un loc în Champions League ar fi fost încheiată. Acum, sîntem la numai un punct de Lazio".

După etapa a 32-a, în care a marcat tot o "dublă" la 2-1 cu Udinese, decisiv în lupta pentru locul 4, Totti afirmase: "Nici la 20 de ani nu mă simţeam atît de bine. Aceasta a fost reacţia mea la critici. O reacţie de adevărat campion!".
În actualul sezon, are 14 goluri, dintre care 8 din penalty, şi a reuşit 4 "duble" din 13 martie!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.