Nationala

Stadionul Giuleşti, unde se va disputa meciul cu Bosnia, e şubred! » La minima rezistenţă

Stadionul Giuleşti Foto 3D: Raed Krishan

Articol de Radu Oprişan  —  joi, 05 mai 2011

"E clar, stadionul nu îl putem renova, dar vom îndrepta cîteva lucruri", admite Lupescu. Federaţia va schimba becurile nocturnei, va pune toalete ecologice şi le va igieniza pe cele actuale, va înfiinţa un cabinet de prim ajutor şi va înlocui scaunele distruse



Dorinţa lui Răzvan Lucescu, aceea de a juca returul cu Bosnia pe Giuleşti, unde publicul poate crea presiunea pe care "tricolorii" au simţit-o din plin la Zenica, a fost îndeplinită. Federaţia s-a angajat să cosmetizeze pe cît posibil arena, care şi aşa are capacitatea limitată din cauză că e şubredă.


"Lumina va merge"
Ionuţ Lupescu şi Viorel Duru, federalii care au pe masă "lista de cumpărături" pentru Giuleşti, asigură publicul că nu vor fi probleme cu instalaţia de nocturnă: "Vom înlocui acele becuri cu reacţie întîrziată, care se aprind greu după ce se trece de la reţeaua oraşului pe generatorul de avarie. Am şi făcut teste la meciul cu Sportul, cînd s-a crezut că sînt probleme din nou cu nocturna".
Tot federaţia va schimba toate becurile de pe căile de acces în tribune, mai cu seamă la tribuna a doua.


Soluţia de avarie la WC
Toaletele stadionului arată jalnic, astfel încît s-a ales soluţia de avarie: în spatele tribunei a doua vor fi amplasate mai multe toalete ecologice. Se vor igieniza, pe cît posibil, şi cele existente. De asemenea, trebuie înfiinţat un cabinet de prim ajutor pentru spectatori, care la ora meciului va funcţiona în colaborare cu un serviciu privat de ambulanţă.

Şefii FRF mai au în vedere şi organizarea conferinţei de presă în foaierul Sălii Giuleşti. "Chiar dacă cea de sub tribuna oficială e refăcută, preferăm să mergem acolo, e spaţiu mai mare", a explicat Ionuţ Lupescu.


"Facem tot ce e posibil să se dispute meciul. Normal că nu putem reconstrui noi stadionul"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Nu avem un buget fix pentru această operaţiune. Ne repliem în funcţie de ce apare"
Viorel Duru, şef Departament licenţieri FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.