Baschet

Dallas, aproape de o surpriză cu Lakers » La al doilea succes consecutiv pe terenul campioanei!

Dirk a cistigat pentru pentru a doua oara duelul cu Gasol

Articol de Vlad Pahonţu  —  joi, 05 mai 2011

Dallas Mavericks a obţinut a doua victorie consecutivă pe Staples Center, arena campioanei din sezonul trecut, Los Angeles Lakers, şi conduce "la general" cu 2-0, fiind din ce în ce mai aproape de pasul spre semifinalele play-offului.

Dacă toţi fanii echipei antrenate de Phil Jackson s-au aşteptat ca galben-violeţii să îşi ia revanşa după ce au pierdut prima întîlnire cu 96-94, tot oaspeţii au fost cei care au condus ostilităţile în Los Angeles şi au terminat partida în avantaj, 93-81, diminuîndu-le substanţial şansele campionilor en-titre de a mai spera la trofeu şi în acest an.

Kobe Bryant a jucat în nota echipei, ratînd 4 aruncări de 3 puncte şi marcînd un total de 23 de puncte. În sfertul al patrulea Artest a fost eliminat de Monty McCutchen pentru al doilea fault tehnic. Derek Fisher a fost cel mai bun pasator al gazdelor, cu cele 5 reuşite decisive, în timp ce Bynum s-a poziţionat perfect sub panou, recuperînd de 13 ori.

Dallas a fost condusă fără greşeală de un Dirk Nowitzki într-o formă de zile mari, cu cele 24 de puncte reuşite, 7 recuperări şi 2 pase decisive. Nici Barea nu s-a făcut de ruşine în jumătatea adversă, cu 12 puncte înscrise în 17 minute de joc.

În cea de-a treia parte a meciului, din tribunele arenei Staples Center s-au auzit pentru prima dată huiduielile suporterilor care blamau jocul favoriţilor, reacţie comentată după întîlnire de jucătorul lui Dallas, DeShawn Stevenson: "Pentru că au jucat pe teren propriu, cred că le-am rupt o parte din inimă... nu i-am mai văzut niciodată atît de supăraţi. Nu ştiu dacă cei de la Lakers au rămas fără determinare sau sunt obosiţi".

- 2 coşuri de 3 puncte a reuşit Lakers (dintr-un total de 20)

Următoarea întîlnire va avea loc sîmbătă dimineaţa, pe arena celor din Dallas.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.