Natatie

Phelps VS Thorpe » Cine va fi mai cocoş la Londra 2012?

Articol de Oana Duşmănescu  —  vineri, 06 mai 2011

Lumea înotului din State pînă în Australia se trezeşte dimineaţa, de la o vreme, cu un frison rece pe şira spinării. Cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra două dintre figurile marcante ale înotului din ultimii ani sînt, dacă nu pe cale de dispariţie, cel puţin tremurate şi ezitante.

În momentul de faţă, americanul Michael Phelps se plînge de epuizare, de lipsă de chef şi face haz de propria-i pensionare timpurie. Rînd pe rînd, de opt ori medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing a început să piardă în Grand Prix-uri şi alte competiţii mai la toate probele unde, în trecut, nu avea rival. "Mama spune că o să ies la pensie înaintea ei", rîde cel care încă nu a împlinit 26 de ani. La 26 de ani unii de-abia intră în cîmpul muncii. Michael Phelps simte că a cam încheiat-o cu ploaia de medalii de aur.

Kilograme în plus şi operaţii estetice

La cîteva mii de kilometri distanţă, în Australia, un alt uriaş se trezeşte la viaţă. De fapt, Ian Thorpe nu a stat în ultima vreme doar în Australia. A fost invitat la nunta Prinţului William, la Londra, şi şi-a etalat, cu nonşalanţă, statura oarecum greoaie. Apropiaţii săi au declarat presei că Thorpedo a bătut suta de kilograme, iar acum face eforturi s-o ia în jos. Gurile rele spun că Thorpe a recurs şi la bisturiu pentru a deveni mai suplu.

De 5 ori campion olimpic, Thorpe s-a retras în 2006, iar acum se antrenează în Elveţia. Specialist al stilului liber, Thorpe vrea la Londra 2012. 5-6 ani de pauză nu sînt totuşi prea mult? Prima apariţie în bazin a lui Thorpe va fi bifată, cel mai sigur, la începutul lunii noiembrie, la Grand Prix-ul de la Singapore.

"Ian se antrenează din greu cu Ghenadi Tureţki, atît în apă, cît şi pe uscat. Nu vrea să umble cu jumătăţi de măsură, se antrenează serios", a spus Dave Flaskas, agentul australianului.

Finaluri lente

De partea cealaltă, antrenorul lui Phelps, Bob Bowman, pare mai realist. "Mă dezamăgesc finalurile de cursă ale lui Michael. Încetineşte extrem de mult şi aşa nu se poate cîştiga nicio cursă obişnuită, darmite o cursă olimpică".

La Olimpiadă, preţul unui bilet la o finală de înot se ridică la 800 de euro. Şi din această cauză, spectatorii îşi doresc ca din bazinul londonez să iasă o nouă stea. Pentru că pe vechile stele, în acest moment, iubitorii brasului şi ai ştafetelor palpitante nu se prea pot baza.

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.