Liga 1

Ei au intrat în istorie!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gazeta prezintă astăzi o ediţie specială, cu prilejul celebrării a 25 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni. Pentru prima oară, românii pot vedea cifrele exacte ale meciului de la Sevilla, într-o reconstituire girată de tehnologia modernă.


Redacţia a trimis înregistrarea partidei Steaua - Barcelona din 7 mai 1986 către firma italiană cu care lucrăm în mod constant analizele tactice. Interpretarea a venit şi este impresionantă! Cifrele arată fără putinţă de tăgadă cît de bine a jucat Steaua în comparaţie cu Barcelona, un lucru imposibil de imaginat astăzi.

Mai mult, datele de joc ale fiecărui fotbalist stelist demonstrează cît de tehnici erau jucătorii de atunci ai Stelei faţă de cei care îmbracă azi aceleaşi tricouri. Un singur exemplu: Iordănescu a driblat la Sevilla în 50 de minute cît driblează toată echipa de azi a Stelei în 90 de minute!

Gazeta a analizat, folosind softurile moderne de tactică, cifrele meciului Steaua - Barcelona! Pentru prima oară, românii află pe cifre, cît de bine a jucat de fapt Steaua la Sevilla.

ANALIZĂ ANDREI VOCHIN. STEAUA A FOST PESTE BARCELONA LA SEVILLA

La 25 de ani de la cîştigarea CCE, italienii de la Digital Soccer Project au analizat pentru Gazetă finala de la Sevilla. Concluzia e măgulitoare: Steaua a avut o posesie mai bună decît Barcelona!

Ceea ce s-a putut petrece acum două decenii şi jumătate în fotbalul european pare azi incredibil. Dar e măgulitor pentru o reprezentantă a României, care a izbutit să cucerească trofeul cel mai rîvnit pe pămînt spaniol, în faţa unei superechipe spaniole.

Cifrele monitorizate de DSP arată că nu numai inspiraţia lui Duckadam şi şansa steliştilor au făcut posibil triumful, ci jocul per ansamblu a fost consistent, ridicîndu-se uneori peste nivelul adversarului.

Tiki-taka a fost la noi
Pentru cei care au urmărit toată acea campanie, finala de la Sevilla a făcut parte din jocurile mai slabe ale Stelei. Nu s-a ridicat la nivelul semifinalei cu Anderlecht sau a returului cu Honved. De altfel, roş-albaştrii evoluau atunci mult mai bine în Ghencea decît în deplasare. Mai mult, din primul "11" a lipsit un jucător important, căpitanul Tudorel Stoica, omul care alături de Boloni făcea tot jocul la mijlocul terenului. Chiar şi aşa, cu tot tracul unei finale, cu apăsarea a 50.000 de catalani în tribune, elevii lui Ienei au ţinut piept Barcelonei, contra căreia au cîştigat raportul posesiei!

CITEŞTE AICI ANALIZA COMPLETĂ REALIZATĂ DE ANDREI VOCHIN

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.