Liga 1

Ioan Niculae nu face favoruri nici Vasluiului, nici Oţelului: "Jucătorul la care simt ceva nefiresc dispare definitiv!"

În tur, Astra şi Vasluiul au terminat "alb", 0-0

Articol de Justin Gafiuc  —  duminică, 08 mai 2011

Patronul ploieştenilor punctează că are încredere în fotbaliştii săi şi nu se teme că vor apărea discuţii pe seama corectitudinii Astrei. E hotărît însă să ia măsuri radicale dacă va simţi lucruri necurate



- Domnule Niculae, Astra poate decide campioana, fiindcă jucaţi şi cu FC Vaslui, şi cu Oţelul în ultimele trei etape.

- Ultimele trei meciuri sînt ca şi primele trei pentru noi. Nu ne interesează ce interese sînt în joc, ce calcule îşi fac alţii, noi vrem să cîştigăm ambele partide cu cei ce lupta la titlu şi să rămînem un club serios. Sincer, nu mă aşteptam să ajungem în postura asta, prin prisma programului, dar nu cred că a fost cineva la începutul sezonului care să se gîndească la faptul că Vasluiul şi Galaţiul vor ajunge să se bată pentru campionat pînă la sfîrşit
.
"Nimeni n-a convins"

- Care dintre cele două vi se pare pe val acum?
- Nici una nu s-a detaşat clar. Nu mi se pare că ar exista în momentul ăsta o echipă în România despre care să se spună: "Da, merită cu certitudine titlul!". Vasluiul a jucat slab cu Timişoara, Galaţiul s-a chinuit rău cu Craiova, la CFR a cîştigat greu şi nu vreau să intru în comentarii despre acel meci, fiindcă nu am elementele necesare să mă pronunţ dacă a fost ceva curios sau nu. Iar la Poli mă gîndesc prin prisma partidei cu noi: am condus pînă spre final cu 2-0, ne-au egalat cu noroc, aşa cum au făcut şi în alte partide. Nu înţeleg de ce joacă la turaţii diferite. Nivelul general e însă destul de jos.

- Vă aşteptaţi la arbitraje dubioase în aceste partide?
- Aş vrea să nu mai avem parte de un arbitru gen Prodan, care ne-a tocat la Braşov şi sper să nu mai aibă ocazia să fie delegat vreodată la un meci al Astrei. Acum, cu Vasluiul, indiferent cum se va comporta brigada, sigur vor apărea contestări că a tras nu ştiu cum cu Ploieştiul!

"Am pierdut puncte ca proştii"

- Cu două, trei puncte în plus acum puteaţi să trageţi pe ultima sută de metri la un loc de Europa League.
- Am pierdut ca proştii puncte cu Pandurii, cu Universitatea Cluj, cu Craiova, aşa că astea ne-au tras înapoi. Cu un pic de şmecherie în plus, puteam să fim în cărţi, dar noi rămînem la planul ca în 2012 să fim în cupele europene. Nu vrem să forţăm nota! Sîntem mulţumiţi deocamdată că am format un nucleu de jucători în care ne putem pune speranţe.

- Practica arată că în finalurile de campionat pot apărea multe tentaţii, v-ar mira să auziţi că vreun jucător al Astrei trage pe alte fronturi în ultimele etape?
- Nu cred că trebuie să ne facem griji în privinţa nici unuia dintre cei aflaţi acum în lotul Astrei, că va evolua pentru altcineva decît în beneficiul clubului lor. Dacă voi simţi însă ceva nefiresc, acela nu va mai juca niciodată în România! Va dispărea definitiv, promit!


1,1 miliarde de dolari este averea lui Ioan Niculae, estimată de revista Forbes. E cel mai bogat patron din fotbalul românesc

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.