Liga 1

Steaua l-a scăpat pe Dorinel Popa de o sărăcie lucie!

În Ghencea, Dorinel Popa va avea colegi obişnuiţi cu luxul vilelor şi al limuzinelor de sute de mii de euro Foto: Cristi Preda

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dorinel Popa e fericit acum, a semnat cu cel mai important club din România şi cîştigă bani mulţi, însă povestea lui reţine episoade triste şi momente în care s-a chinuit teribil ca să continue să joace



Dorinel Popa, omul cu care Mihai Stoica a deschis reconstrucţia liniei de mijloc a Stelei 2012, a suferit îngrozitor înainte să ajungă la nivelul bun la care evoluează acum. De la 1 iunie, jucătorul născut la Focşani va cîştiga 7.000 de euro lunar. Amintirile strînse în cariera pe care a avut-o pînă acum i se vor părea coşmaruri!


Juca gratis
Popa a avut mare noroc cu Ilie Stan. Antrenorul îl ştia de la Gloria Buzău şi l-a luat la Brăneşti imediat ce a preluat formaţia ilfoveană. Au promovat împreună în Liga 1 şi Dorinel a devenit imediat cunoscut şi dorit de cluburile mari din România. Stan l-a salvat însă şi din sărăcie, nu doar din mediocritatea eşaloanelor inferioare. Acum doi ani, Popa era sub contract cu Buzăul, care "uita" luni de zile să-l plătească.


"Dorm şi pe jos!"
A depus memoriu ca să devină liber, iar clubul a început să se răzbune pe el pentru asta. Dintr-o dată, nu mai avea masa asigurată de Gloria. Şefii au mers mai departe: l-au dat afară din cantonament! "Camera ta e în renovare, ne pare rău!", i s-a spus lui Dorinel. Noul stelist s-a trezit că nu mai avea unde să locuiască! A apelat la unul dintre colegii din echipă: "Pot să dorm şi eu în camera ta? N-o să te deranjez, mă culc pe jos, nu-i nici o problemă!". Coechipierul l-a ajutat imediat: "Eşti nebun? Împărţim patul. Tu ai avut curaj să depui memoriu, iar noi, nu".


Cu capul pe papuci!
Popa a rămas în camera colegului, dar s-a simţit vinovat şi n-a acceptat să ocupe o jumătate de pat. Coechipierul s-a trezit în miezul nopţii cu Dorinel dormind jos, lîngă pat, cu capul pe o pereche de papuci, în loc de pernă: "Ce faci?! De ce dormi aşa?!". "Frate, n-am vrut să te deranjez. Poate n-aveai loc suficient cu mine în pat", a răspuns cea mai nouă achiziţie a roş-albaştrilor.


"Mihai Stoica mi-a cerut să-l iau pe Dorinel Popa. Şi am perfectat transferul, pentru că e un fotbalist ieftin, cu un salariu mic"
Gigi Becali, patron Steaua


L-a supărat pe Stan
Popa a avut un retur mai slab decît prima parte a campionatului. La începutul anului, ajunsese chiar rezervă, din favorit al antrenorului Ilie Stan! Tehnicianul l-a pedepsit astfel că n-a rămas să locuiască în cantonamentul echipei şi s-a mutat într-un apartament din Bucureşti. Stan s-a gîndit că, nemaiavîndu-l sub observaţie, jucătorul ar putea să piardă nopţile, să renunţe la stilul de viaţă cuminte pe care îl dusese în prima perioadă pe care a petrecut-o la Victoria.


Un "homeless" e la Manchester
Dorinel Popa are ocazia să joace la Steaua şi să devină un jucător important în fotbalul mare, la doar doi ani distanţă de momentul în care n-avea nici bani de mîncare, nici un loc unde să doarmă. N-ar fi primul fotbalist cu un trecut afectat de sărăcie. Manchester United l-a achiziţionat în vara anului trecut pe Bebe, de la Guimaraes, un atacant care a evoluat în "naţionala" Portugaliei formată din jucători "homeless", adică oameni fără un domiciliu stabil.


CV Dorinel Popa
- Născut pe 29 noiembrie 1988
- Poate să joace mijlocaş central, mijlocaş dreapta sau fundaş dreapta
- A schimbat 5 cluburi pînă acum în carieră: Unirea Focşani, Energia Vulturu, Gloria Buzău, Victoria Brăneşti şi Steaua
- A dat 3 goluri şi 4 pase decisive în acest sezon, în care a strîns 29 de apariţii în tricoul Brăneştiului

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.