Nationala

Germania, o echipă atipică » Ofensivi, dar naivi

Reprezentativa Under 17 a Germaniei are în palmares un titlu european, cîştigat în 2009

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Gena" turcească a adversarului de azi a afectat eficacitatea tipic nemţească. Echipa lui Freund, pe care ai noştri au întîlnit-o şi în februarie, ratează enorm



Adversarul de azi nu-i o necunoscută pentru juniorii noştri. Şi-au măsurat deja forţele cu nemţii pe 27 februarie, într-un amical disputat în Portugalia, la Cupa Algarve. Scor: 1-1.

Majoritatea jucătorilor de atunci se regăsesc şi în lotul deplasat de selecţionerul Steffen Freund în Serbia. O coproducţie germano-turcă, în condiţiile în care şapte dintre selecţionaţi, chiar dacă-s născuţi în Germania, au rădăcini în Patria Semilunei.

Gena turcească se regăseşte şi în stilul de joc al echipei. Puştii lui Freund sînt tehnici, au o manieră de joc ofensivă, dar şi ratează mult. Enorm chiar, dacă avem în vedere numai meciul cu Cehia, unde în special "turcii" au irosit ocazii cît pentru două-trei meciuri, inclusiv două penalty-uri (1-1), înainte de a egala la unu.

În defensivă, nemţii mici sînt destul de vulnerabili la fazele fixe, primul gol încasat la 0-2 cu Olanda fiind un exemplu în acest sens. De asemenea, acţionînd de foarte multe ori prea ofensiv, pot fi uşor surprinşi pe contraatac, aşa cum le-a reuşit cehilor vineri.


21 de ocazii au ratat nemţii în meciul cu Cehia (1-1), între care două penalty-uri. De două ori au trimis balonul în bară


"Totul e posibil cu România. Numai că trebuie să ne îmbunătăţim considerabil eficacitatea. Cu cehii ne-am creat multe ocazii, dar ne-a lipsit instinctul de killer"
Steffen Freund, selecţioner Germania

"Sînt impresionat de stilul de joc al Germaniei. E cu o clasă peste noi. Pierdeam dacă portarul nostru, Zuma, nu prindea o zi bună"
Josef Csaplar, selecţioner Cehia


GOLGETERUL / Yesil, meciul şi golul
Principalul pericol e Samed Yesil. Atacantul de la Bayer Leverkusen are o cotă de invidiat la lot: 12 prezenţe, 11 goluri. El a punctat pentru nemţi şi la 1-1 cu România, în februarie, dar şi vineri, contra Cehiei. Cu Olanda, în prima apariţie a Germaniei la Euro 2011, Yesil a lipsit, fiind suspendat.


ANTRENOR / Freund n-are experienţă
Steffen Freund a fost un jucător foarte cunoscut, evoluînd printre altele la Schalke, Dortmund şi Tottenham. Dar pe bancă n-are experienţă ca selecţioner. A fost secund la "naţionala" Nigeriei, iar înainte de a fi numit la reprezentativa Under 17 a Germaniei a activat ca asistent la Under 20.


Fără eşec în preliminarii
Evoluţia Germaniei la acest turneu final contrastează mult cu aceea din calificări. În grupa preliminară D, echipa lui Steffen Freund a înregistrat victorii pe linie, contra Turciei, Ucrainei şi Elveţiei, toate la acelaşi scor: 2-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.