Liga 1

Adunare Generală la FRF! Mircea Sandu: "Sînt nemulţumit de evoluţia naţionalei U17!"

Adunare Generală

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 09 mai 2011

UPDATE // Dumitru Dragomir a luat cuvîntul: "Cînd faceţi calendarul, vă rog să nu ne mai impuneţi un asemenea program infernal pentru echipele din Liga 1. Să ţinem cont că această competiţie este flacăra violet a fotbalului românesc".

Astăzi are loc o Adunare Generală a FRF în care se va prezenta bilanţul şi raportul pe 2009 şi 2010. Totodată, se va dezbate modificarea statului FRF şi se va supune la vot dacă Mircea Moise, impresarul lui Claudiu Keseru va fi declarat persoană non-grata

 

Mircea Sandu nu a omis să discute nici despre performanţele echipeie naţionale şi a făcut referire jocul prestat de tricolori pe vremea lui Angelo Niculescu: "Echipa naţională trebuie să obţină un rezultat pozitiv cu Bosnia, pe 3 iunie, ca să ne apropiem de baraj. Pe vremuri Angelo Niculescu a consacrat la echipa naţională posesie, iar acum am văzut un moment în care degajam mingea fără nici o ţintă". Mai mult, Naşul a vorbit şi despre jocul naţionalei U 17, iar criticile sale s-au îndreptat către antrenori: "Juniorii trebuie să îşi schimbe fundamental jocul. Am văzut meciul cu Cehia şi nu sînt deloc mulţumit, mai ales de cei care îi pregătesc".

Contre cu membrii ligii a doua
Preşedintele Federaţiei a ţinut să precizeze că fotbalul la nivel de eşalon secund, acesta ar trebui să sufere o schimbare majoră în bine: "În următorii patru trebuie să schimbăm toate terenului pe care se joacă la ora actuală în liga a doua. Costurile sînt aproximate la 6 milioane de euro, iar Federaţia va suporta jumătate". În această discuţie, preşedintele Dunării Galaţi, Auraş Braşoveanu, a avut de comentat la adresa Comisiei pentru soluţionarea litigiilor că nu este regulamentară". Sandu i-a răspuns acestuia: "Dacă la clubul dumneavoastră este totul legal, înseamnă că la Federaţie totul este ultra legal". Regulamentul spune că această comisie trebuie să aibă cinci membri, dar pe hîrtiile oficiale apar şapte semnături.

Mircea Sandu se ceartă cu Manolescu care prezintă raport Comisiei de cenzori: "Să nu cumva să credeţi că ne conduceţi pe noi. Aţi găsit corupţie la Federaţie? Vă rog să îmi faceţi o sinteză, dar sinteză să fie". Mai mult, Manolescu spune că muncă i-a fost îngreunată de trezorierul Filimon, dar Mircea Sandu a reuşit să îi împace pe cei doi, în strigătul mulţimii: "Pupaţi-vă!".

Încasări record
Federaţia estimează că va avea încasări foarte mari în urma meciurilor cu Argentina, Franţa şi Belarus de pe Naţional Arena. Aproximativ 4 milioane RON vor intra în contul Federaţiei din vînzarea drepturilor TV, 1.6 milioane RON din publicitate şi 940.000 euro din încasările pe bilete.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.