Campionate

Barcelona fără rival în ultimii 5 ani!

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 13 May 2011

Trupa catalană a dominat Europa la toate capitolele, având cele mai mari medii de puncte, de goluri marcate şi primite dintre cele 5 campionate de top ale continentului.

Barcelona e favorită să cîştige finala de pe Wembley contra lui Manchester United şi să redevină cea mai bună echipă de pe continent. Cifrele confirmă cu trupa lui Guardiola domină Europa din 2006 încoace la toate capitolele importante. Potrivit studiului publicat de Esteve Calzada, directorul executiv al "PrimeTimeSport" şi fost director de marketing la FC Barcelona, catalanii nu au rival în comparaţia făcută cu cele mai bune formaţii din Top 5, Spania, Anglia, Italia, Germania şi Franţa.

Barca a acontat primele două poziţii la procentajul punctelor obţinute în campionat, cu rezultatele din ultimele două sezoane, devansînd Interul din 2007, Real Madridul ultimelor două stagiuni şi pe Manchester United, cu traseele din 2009 şi 2007. Abia pe a zecea poziţie apare şi Chelsea, cu 75,4% din puncte cucerite în ediţia trecută în care echipa lui Ancelotti a luat titlul în Premiership.

Barcelona demonstrează că apărarea e baza oricărui succes, prin cifra extraodinară a mediei de goluri primite în acest sezon: 0,55 pe meci! Şi la capitolul ofensiv trupa blaugrana deţine şefia, cu performanţa din 2009, cu 2,76 goluri marcate pe partidă. Barca mai are în top 5 şi performanţele din 2010 şi actualul campionat. Interesant este că, potrivit aceluşi studiu, cu punctele acumulate în ultimele două stagiuni, Real Madrid ar fi ieşit campioană în 22 dintre cele 25 de campionate ale continentului luate în calcul de PrimeTimeSport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.