Liga 1

FINALA LIGII 1 » Comparaţia liderilor din teren: Zicu în scădere, Paraschiv într-o revenire extrordinară

Paraschiv şi Zicu, faţă în faţă în cel mai important meci al campionatului

Articol de Alexandru Ghiurcău  —  vineri, 13 mai 2011

Meciul decisiv dintre Oţelul şi Poli Timişoara nu va pune faţă în faţă doar cele mai bune echipe din campionat, ci şi doi dintre fotbaliştii exponenţiali ai acestui sezon de Liga 1. Este vorba de playmakerii formaţiilor care-şi dispută titlul: Ianis Zicu la Timişoara, respectiv Gabriel Paraschiv la Oţelul.

Ei sînt jucătorii pe la care trec toate baloanele în timpul construcţiei, iar diferenţa în derby ar putea fi făcută de evoluţiile celor doi. Interesant este însă că Ianis Zicu nu mai este la fel de percutant ca în prima parte a campionatului, în vreme ce la Gabi Paraschiv nici nu se vede perioada lungă de accidentare care l-a ţinut pe bară cîteva etape: are 3 goluri marcate în ultimele 2 runde, mijlocaşul lui Dorinel Munteanu aducînd astfel de unul singur 6 puncte vitale Oţelului în partidele cu Universitatea Craiova şi Victoria Brăneşti.

ZICU N-A MAI MARCAT DE 6 ETAPE
Golgeterul la zi al Ligii 1, Ianis Zicu (17 reuşite), are un final de sezon destul de şters. Se pare că misiunea golului la Poli a trecut în maîinile lui Goga şi Magera, deoarece Zicu nu a mai înscris de nu mai puţin de 6 etape, de la partida pierdută de timişoreni, 2-3, în Giuleşti, cu Rapid. Zicu deschidea atunci scorul cu un voleu necruţător, dar reuşita sa nu a ajutat cu nimic Politehnica, echipa lui Uhrin fiind nevoită să se recunoască învinsă la finalul partidei.

De la acel meci cu Rapid, Timişoara a punctat de 8 ori, primind doar 3 goluri:
0-0 cu FCM Tîrgu Mureş (A)
2-1 cu U. Cluj (D), goluri Ignjatjevici şi Alexa
2-0 cu FC Braşov (A), goluri Bourceanu şi Goga
1-1 cu Vaslui (D), gol Goga
3-1 cu Unirea Urziceni (A), goluri Magera, Cisovsky şi Zăgrean

PARASCHIV, CE REVENIRE! :O
Gabi Paraschiv i-a lipsit mult lui Dorinel Munteanu, care a fost nevoit să improvizeze în lipsa principalului său om de gol. Gabriel Viglianti n-a reuşit să suplinească absenţa experimentatului mijlocaş român, care a explodat imediat de la revenirea după accidentarea ce l-a ţinut pe tuşă aproximativ o lună.

Mai întîi, Paraschiv a decis de unul singur partida cu Universitatea Craiova (2-1), reuşind două execuţii superbe, chiar dacă ambele au fost din faze suspecte de ofsaid. Oţelul a cules 3 puncte contra oltenilor şi avea să cîştige şi meciul cu Victoria Brăneşti din deplasare. Omul decisiv? Bineînţeles, Gabriel Paraschiv, autorul golului victorios din prelungiri.

Paraschiv s-a accidentat în etapa a 24-a a Ligii 1, după un meci cu FC Vaslui (0-0), el revenind pe teren abia 6 etape mai tîrziu. În acest sezon, jucătorul Oţelului a marcat de 6 ori.  El nu este golgeterul dunărenilor însă, fiind depăşit la acest capitol de Marius Pena, cu 7 reuşite.

VIDEO >> Vezi dubla lui Paraschiv din meciul cu Universitatea!
VIDEO >> Vezi golul lui Paraschiv de la Chiajna, din meciul cu Brăneşti

6,33 este media notelor GSP a lui Gabi Paraschiv în sezonul 2010/2011. Ianis Zicu are 6.81 ;)

Derby-ul care poate decide campionatul 2010/2011 se va juca duminică, la Galaţi, între Oţelul şi Poli Timişoara, iar meciul va fi transmis live de DigiSport şi va fi liveTEXT pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.