Handbal

Cristina Neagu se operează la umărul drept în Franţa

Cristina Neagu a impresionat întotdeauna prin forţa aruncărilor Foto: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cea mai bună handbalistă din lume nu mai vrea să joace cu dureri la umărul drept şi a ascultat sfatul fostei sale antrenoare, Anja Andersen



Golgeter al Campionatului European din 2010, desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, Cristina Neagu nu mai joacă de trei luni. După ce şi-a prelungit angajamentul cu Oltchim, semnînd cel mai mare contract din handbalul românesc (150.000 de euro pe sezon), Neagu a anunţat că are probleme cu umărul drept. Nu a vorbit de problemele ei de sănătate decît după numirea ca antrenoare la Oltchim a danezei Anja Andersen. Aceasta a sfătuit-o să nu mai joace şi să meargă să se opereze!


A ascultat-o doar pe Anja
Chiar Andersen a luat-o pe Neagu în Danemarca, ducînd-o la Copenhaga la doctorul Uffe Jorgensen. Gabriela Rotiş Nagy, interul stînga de la Hypo Viena, care s-a operat la acelaşi medic pe vremea cînd juca la Slagelse, în Danemarca, a sfătuit-o însă pe Neagu să nu facă această greşeală. "Am fost la un pas să renunţ la sport din cauza acelui medic. Neagu să se gîndească bine!", i-a transmis Rotiş. Acelaşi mesaj şi de la Simona Gogîrlă, fosta ei coechipieră de la Rulmentul. "Nu te opera, nu vei mai fi la fel ca înainte!".

Neagu nu a ascultat-o decît pe Anja Andersen. A mai efectuat controale medicale în Belgia, România şi Austria, dar a urmat programul de recuperare transmis de doctorul danez. Degeaba, durerile au persistat şi Neagu a anunţat că se va opera. În Franţa însă, nu în Danemarca! "Am vorbit cu ea, mi-a spus că merge să se opereze. Am întrebat-o însă de ce a trebuit să aştepte trei luni? I-am dat şi exemple cu jucătoare care nu mai au aceeaşi putere în braţ ca înainte. Sînt două chiar la noi în echipă: Iulia Curea şi Vali Beşe. Mi-a spus însă că se va opera pentru a scăpa de dureri", a declarat selecţionerul Radu Voina.


I se prelungeşte automat contractul
Neagu îşi va primi banii pe toată perioada cît este accidentată, dar nu va putea pleca la finalul celor doi ani de contract. Înţelegerea ei cu Oltchim se va prelungi automat cu perioada cît ea va fi indisponibilă. Mai mult ca sigur însă, dacă se va opera, Neagu va rata viitorul sezon competiţional, dar şi Campionatul Mondial din Brazilia, din decembrie 2011.


"Face totul de capul ei!"
Cristian Gaţu preşedintele FRH, e foarte supărat pe Cristina Neagu. Într-un interviu pentru "Adevărul", Gaţu a declarat că "Neagu nu ţine cont de părerea clubului Oltchim sau a federaţiei. Face totul de capul ei. A făcut consultaţii în Danemarca şi Belgia, dar nu a prezentat nici o hîrtie care să ateste că e accidentată. Dacă nu se prezintă la vizita medicală a echipei naţionale, pe 24 mai, o să-i tăiem indemnizaţia olimpică".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.