Liga 1

Mediaşul a depăşit Steaua şi reintră Europa League » EuroGaz

+1 Foto
Prin dubla de aseară, Eric a ajuns la 15 goluri marcate în acest sezon Foto: Lorand Vakarcs

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mediaşul a întors de două ori meciul, a ajuns peste Steaua şi păstrează şanse să urce în Cupe. Eric a fost de neoprit, ajungînd la cota 15 în clasamentul golgeterilor


Trenul de Cluj duce în Europa, însă e greu de intuit de unde şi în ce condiţii se iau biletele. Bistriţa l-a folosit pentru a scăpa de retrogradare, 2-2 în Gruia, Dinamo a sfîrşit sub roţi, 2-1 pentru CFR în "Groapă". Mediaşul a vrut să urce din mers, ţinîndu-l aproape o jumătate de oră sub tir pe "acarul" Mincă.


Trei goluri în 7 minute
Nicoară a tras semnalul de alarmă, după ce s-a distrat cu flancul drept al Gazului şi a tras în Pleşca (5). Apoi Rada, din "liberă" de la 18 metri, l-a lăsat fără aer pe Pleşca: şut la colţ, imparabil, 0-1 (29)! Replica a fost instantanee. Eric, cu doi "feroviari" în spate, a tras din 17 metri, spre vinclul lui Mincă, 1-1 (31). Gazul explodase, dar Hora a venit imediat cu extinctorul: pasă pe 6 metri Nicoară, reluare seacă a ex-arădenaului, 1-2 (36).


Presiune maximă, Eric decisiv
Se juca pe contre, infernal, dar timona o ţinea campioana, echipa fără obiectiv aseară. A pierdut-o însă în startul reprizei a doua, cînd Mincă l-a blocat incredibil pe Liţu, la limita careului mic, după care a împins în corner ghiuleaua lui Pîrvulescu şi a prins torpila lui Bawab! A scăpat în plasă mingea şutată de Pîrvulescu, deviată însă de N. Diogo, 2-2 (60), iar Gazul visa iar să-i ia faţa Stelei şi să urce în Europa League. Liţu a scăpat singur, dar a nimerit în plasa laterală (68), Pîrvulescu a tras în bară (70),  iar finalul a prins Mediaşul cu 4 jucători în atac, forţînd victoria. Eric a lovit nimicitor, din marginea careului, împingînd Gazul peste Steaua.


Inbox
- Eric a plîns după ce  a marcat pentru 3-2, arătînd că-i dedică reuşita mamei sale şi logodnicei, ultima însărcinată, ambele aflate în tribună.
- Clujenii au protestat vehement la faza din care Eric a egalat, susţinînd că brazilianul l-a faultat pe Veloso. Acesta din urmă a avut o discuţie aprinsă, la pauză, cu Eric şi cu Istrate, la ieşirea de pe teren.
- La faza premergătoare golului marcat de I. Rada, arbitrul l-a oprit pe Kone, care avea mingea la picior, anulînd avantajul pentru a da "liberă". Din acea lovitură, Rada a deschis scorul.
- Mediaşul a cerut penalty în minutul 15, cînd Liţu s-a prăbuşit în careu după un duel corp la corp cu Cadu. Centralul Istrate a considerat că ex-stelistul a căzut uşor şi a lăsat faza să curgă.
- Bastos le-a cerut scuze fanilor, după ce, cu două etape în urmă, le-a arătat degetul mijlociu.
- Fl. Bratu, accidentat, nu a prins lotul. Jucătorul a suferit o întindere musculară şi va rata şi meciul din ultima etapă, cu Craiova.
- Antrenorul Cristian Pustai îşi va renegocia contractul cu Gaz Metan după ultima etapă. După 6 ani la Mediaş, "Profesorul" are mari şanse să părăsească echipa. "Au fost discuţii cu unele echipe, dar nimic concret", a declarat Pustai.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.