Campionate

VIDEO / Manchester în sărbătoare: United e noua campioană! City are FA Cup! » Orăşelul vesel

+2 Foto
Înaintea sezonului, Rooney voia să plece. Acum, el a adus trofeul Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În sfîrşit, Manchester are două mari echipe: ManU şi-a asigurat titlul după 1-1 la Blackburn, iar Man. City a învins-o în finală pe Stoke: 1-0

VEZI AICI GOLUL LUI TOURE DIN FINALA CUPEI!

Clasic, United. Sir Alex, Giggs şi încă o mare performanţă. Al 19-lea titlu, record în Albion, iar acum ManU e adevărata campioană a Angliei. Liverpool a rămas cu 18 titluri. Chiar şi într-un sezon început cu 5 egaluri în primele 8 etape şi în care a pierdut de trei ori în 5 etape în februarie-martie 2011, tot Manchester e number one.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI BLACKBURN-MAN UNITED!

"Oamenii spun că aceasta nu este o echipă mare, dar am înscris cele mai multe goluri, am reuşit meciuri extraordinare şi am pierdut doar două puncte acasă, cum nu cred că s-a mai întîmplat în Europa. Plus că am jucători de vis!", a spus Ferguson, omul care a strîns în 25 de ani extraordinari 36 de trofee. Are 4 titluri în ultimii 5 ani şi a atins pentru a 3-a oară finala Champions League din 2008. Nu doar atît. Mai are golgeterul Ligii engleze, Berbatov (21 de reuşite), cel mai bun pasator, Nani (18 assist-uri), şi marea revelaţie, "Chicharito" Hernandez, 20 de goluri în toate competiţiile.

La Blackburn, avea nevoie de un singur punct pentru sărbătoare. Nu-l putea rata. Un penalty controversat, "Chicharito" Hernandez plonjînd înainte să fie atins de Robinson, şi un şut perfect al lui Rooney. 1-1, scenariul aşteptat. Chelsea a fost redusă la tăcere.

Ziua lui City
Pentru City, chiar a fost o zi deosebită, o zi pe care fanii şi-o imaginau din 28 februarie 1976, cînd cuceriseră ultimul lor trofeu: Cupa Ligii Angliei, tot pe "Wembley". Ieri, albaştrii l-au făcut în sfîrşit fericit pe Mansour Al Nahyan, patronul din Abu Dhabi care a investit în trei ani numai pentru transferuri aproape o jumătate de miliard de euro. Cupa Angliei nu e nici Liga Campionilor, nici titlul în Premier League, dar e ceva.

Toure Yaya a decis finala în faţa lui Stoke (1-0) în minutul 74, ivorianul şutînd cu furie o minge respinsă în careu. Nici o şansă pentru Sorensen. "După atîţia ani, City merita acest succes!", a exclamat Roberto Mancini. Managerul devenise şi el nerăbdător: după 9 trofee acasă, în Italia, voia unul şi în Anglia. Acum îl are.


19 titluri a cucerit Man. United, dintre care 12 în ultimii 18 ani cu Sir Alex Ferguson pe bancă şi cu Giggs pe gazon

35 de ani a aşteptat Man. City să cîştige o cupă; al doilea club din Manchester are în total 13 trofee


Născut "albastru"
Fanii au o imaginaţie debordantă. Un suporter al lui Man. City şi-a îmbrăcat ieri băieţelul într-o bluză bleu, pe ea avînd scris mesajul "Born to be Blue" (Născut să fie albastru). Pentru a şti întreaga ţară cine e noua cîştigătoare a Cupei Angliei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.