Liga 1

Cronica partidei Dinamo - Brăneşti, scrisă de Marius Mărgărit » Sacrificiul lui Bălgrădean

Bălgrădean şi-a lăsat echipa în 10 la 2-1, la o fază la care oaspeţii puteau egala

Articol de Marius Mărgărit   —  marţi, 17 mai 2011

Dacă tot era ultimul meci din "Groapă" într-un sezon şleampăt, fanii lui Dinamo au mai doborît un record: doar 300 în tribune. Numai cifra aducea aminte de spartanii de altădată. Acum erau doar suporteri uzi şi dezamăgiţi de promisiuni devenite deziluzii.



Bakaj şi stop!

Chiar şi aşa,  "cîinii" au început tare, în faţa unei echipe care nu mai are de multă vreme mai nimic în comun cu Liga I. Alexe a sprintat, Bakaj a umblat la cutiuţa tehnică şi a făcut după nici două minute 1-0. Apoi stop. Inexplicabil, Dinamo a lăsat fotbalul la punctul mort. Brăneştiul n-a aşteptat invitaţii speciale. A ieşit la joc şi Bălgrădean a început să aibă de lucru 



Amintiri cu CFR

Partea secundă a început cu un adevărat iureş în careul dinamovist. Avram (48), singur, nu l-a putut învinge pe senzaţionalul Bălgrădean. În degringoladă, Dinamo a retrăit recentul coşmar cu CFR în momentul în care băieţii anonimului Urican au egalat din penalty-ul scos de Zuluf în faţa lui Bărboianu. În tribune, "spartanii" cer demisii! Acelaşi Zuluf era să facă 1-2, dar Bălgrădean a fost iar providenţial. Dinamo a reacţionat din pumni şi Kone a marcat pentru 2-1 şi cîteva minute de linişte. Doar cîteva, pentru că Zuluf şi ai lui aveau tupeu.



Bărboianu, portar de avarie

Mai era doar un sfert de oră cînd defensiva dinamovistă a îngheţat iar şi Zuluf l-a obligat pe Bălgrădean să-l faulteze de "roşu". Pînă la urmă, sacrificul portarului a meritat.  Emoţii mari. Ciudat! Deşi dinamoviştii erau în 10, iar în poartă era doar Bărboianu, Brăneştiul, cu Florentin Petre pe teren, n-a mai atacat. Au făcut-o "cîinii". Torje l-a servit excelent pe Dănciulescu, care a marcat simplu din mijlocul unei defensive care şi-a amintit brusc că nu mai are ce să apere. Un gol de 3-1 care a pus la adăpost punctele, dar şi locul de Europa League pentru Dinamo, indiferent de rezultatul din finala Cupei, cu Steaua.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.