Stranieri

Lovin şi-a reziliat contractul cu Munchen 1860: "Nu exclud o revenire în România"

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 17 mai 2011

La 29 de ani, Florin Lovin trebuie să-şi caute o altă echipă. Aventura sa în Germania, la Munchen 1860, s-a încheiat.

În vara lui 2009, fostul mijlocaş stelist a semnat un contract pe trei sezoane cu echipa din Zweite Bundesliga, a avut un start bun în Bavaria, antrenorul Ewald Lienen era mulţumit de el, dar a venit teribila accidentare din 12 septembrie (la 3-1 cu Greuther Furth) şi bucuria s-a transformat în coşmar: ruptura suferită la ligamentele anterioare încrucişate ale genunchiului stîng l-a ţinut 6 luni pe tuşă. A fost scos din circuit.

"Eu vreau să joc, nu mă interesează doar să iau bani. Nu exclud o revenire în campionatul intern, dar nu la Steaua, Dinamo sau Rapid. Am avut foarte mari probleme cu antrenorul actual de la 1860, i-am cerut explicaţii, dar el a spus că nu are ce discuta cu mine. Probabil strategia clubul a fost să încerce să ne facă să dorim să plecăm", a spus Lovin la televiziunea sportro.

Apoi, nu şi-a mai regăsit forma iniţială şi a dispărut din formaţia "leilor". Încă de toamna trecută se vorbea la club de punerea lui Lovin pe lista transferurilor, dar "închizătorul" nu a plecat în ianuarie.

Acum însă, după un sezon în care a evoluat 17 meciuri, fără a reuşi un gol sau o pasă decisivă, Lovin s-a despărţit de Munchen. Contractul său, valabil pînă în 2012, a fost reziliat.

Cotidianul german Bild l-a declarat pe mijlocaşul român "dezamăgirea anului" la 1860: "Din februarie, Lovin nu a mai fost folosit. Nu a mai confirmat aşteptările".

În această stagiune, Florin a primit cea mai mare notă a sa în bisăptămînalul Kicker (2,0 - "Foarte bine") la meciul cu Alemannia Aachen (2-1), iar cea mai mică a fost 5,5 (aproape de "nu îşi merită banii") la 0-1 cu Greuther Furth.

26 de meciuri a jucat Florin Lovin la Munchen 1860 în liga secundă germană, reuşind doar două pase de gol
3,66 a fost media notelor acordate de revista Kicker (maximum 1 - "Clasă mondială"; mininum 6 - "Nu îşi merită banii")

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.